Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κέρι στηρίζει τη Βρετανία: Η θέση της άλλαξε, δεν υποβαθμίστηκε

Ο Κέρι στηρίζει τη Βρετανία: Η θέση της άλλαξε, δεν υποβαθμίστηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε την θέση της στη διεθνή σκηνή, δεν την υποβάθμισε ωστόσο, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος πρόσθεσε ότι «λυπάται» για την απουσία της Βρετανίας από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον-Βρυξελλών.

«Στο ερώτημα εάν συμφωνώ ότι ο ρόλος της Βρετανίας έχει με κάποιο τρόπο υποβαθμιστεί; Όχι, νομίζω ότι έχει αλλάξει» επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλευρό του Βρετανού ομολόγου του Φίλιπ Χάμοντ.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λείψει αυτή η φωνή εντός του πλαισίου της ΕΕ που θα αλλάξει. Προσωπικά λυπάμαι που η Βρετανία δεν θα κάθεται στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) όταν θα διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ».

«Ωστόσο δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει ισχύ για εμάς, θα εμπλέκεται σε κρίσιμο βαθμό με εμάς σε κάθε θέμα ξεχωριστά», τόνισε ο Τζον Κέρι.

Στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, κληθείς να σχολιάσει της γεωπολιτικές εξελίξεις μετά το βρετανικό δημοψήφισμα τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τη Βρετανία στο ΝΑΤΟ και ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν ισχυρές.

Η S&P υποβάθμισε τη Βρετανία από «ΑΑΑ» σε «ΑΑ»

Στο μεταξύ, η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας σε «ΑΑ» από «ΑΑΑ» και μάλιστα με αρνητικό outlook, αλλά και στην αντίστοιχη υποβάθμιση σε «ΑΑ» της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τράπεζας της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει χρηματοικονομικές εταιρίες, ιδίως ξένες, να αναζητήσουν άλλου έδρα, εκτός Βρετανίας.

H S&P τονίζει ότι το αρνητικό outlook δικαιολογείται από τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με τις προοπτικές, τις δημοσιονομικές επιδόσεις αλλά και το ρόλο της στερλίνας ως αποθεματικού νομίσματος.

Σημειώνει δε, ότι η διαφοροποίηση των ψηφοφόρων στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία προκαλεί ευρύτερα συνταγματικά ζητήματα για τη Βρετανία.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s μετέβαλε την Παρασκευή από σταθερή σε αρνητική την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη νίκη του Brexit

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr