Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο σκαμνί η McDonald’s γιατί απέλυσε υπάλληλο με AIDS

Στο σκαμνί η McDonald’s γιατί απέλυσε υπάλληλο με AIDS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Εργαζομένων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι μήνυσε τον επικεφαλής ενός από τα McDonald’s στο Μπεντονβάιλ του Αρκάνσας γιατί απέλυσε έναν υπάλληλο επειδή ήταν φορέας του AIDS.

Σύμφωνα με το Reuters στη μήνυση αναφέρεται ότι ο υπάλληλος απολύθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 αφού παραδέχτηκε στον Γενικό Διευθυντή μιας εταιρείας που διαχειρίζεται 34 καταστήματα των McDonald’s ότι είναι οροθετικός. Επίσης, στη μήνυση τονίζεται ότι ότι μια εβδομάδα νωρίτερα ο απολυθείς υπάλληλος είχε ερωτηθεί από τον υπεύθυνο της βάρδιας του εάν είναι οροθετικός και τον είχε ενημερώσει ότι πιθανότατα να χάσει τη δουλειά του εξαιτίας αυτού, όπως παρομοίως συνέβη λίγο καιρό νωρίτερα με μία γυναίκα που επίσης ήταν φορέας του ιού.

“Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό του HIV (AIDS) αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στην ζωή τους”, είπε χαρακτηριστικά η Katharine Kores από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Εργαζομένων των Ηνωμένων Εθνών στο Μέμφις και συνέχισε λέγοντας ότι “Η δυνατότητα ο καθένας να εργάζεται σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από από τις διακρίσεις δεν θα έπρεπε να είναι ένα από αυτά τα εμπόδια.”

Η αγωγή έγινε γιατί η εταιρεία παραβιάζει την ελευθερία ανθρώπων με “Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά”, απολύοντας τον συγκεκριμένο υπάλληλο και απαιτώντας από τους εργαζόμενους να υποδεικνύουν τα συνταγογραφημένα φάρμακα που παίρνουν.

Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Εργαζομένων των Ηνωμένων Εθνών έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα του απολυθέντος εργαζομένου, John Doe, ο οποίος προσελήφθη τον Νοέμβριο του 2014 με τα καθήκοντα του να περιλαμβάνουν το καθάρισμα, να εκτελεί χρέη οδηγού καθώς και να ανοίγει και να κλείνει το κατάστημα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Με την αγωγή που ασκήθηκε υπέρ του απαιτείται να λάβει χρηματική αποζημίωση, αποζημίωση για τυχόν άλλες βλάβες που του προκλήθηκαν, καθώς και να μπει ένα τέλος στην διάκριση των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr