ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαν Κι Μουν: Kατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Συρία

Μπαν Κι Μουν: Kατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση για την κατάσταση στη Συρία επισημαίνοντας ότι δεν τηρείται η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στη δεύτερη μέσα σε ένα μήνα έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, ο Μπαν Κι Μουν αναφέρει ότι «καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Συμβουλίου».

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση αυτή της κατάφωρης παραβίασης των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου», συμπληρώνει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποια ακριβώς μέτρα θα πρέπει να λάβει το Συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε κατηγορηματικά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία

«Άκυρο και ανυπόστατο»: Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό ψευδομνημόνιο

Η Μέση Ανατολή εισέρχεται σε μια περίοδο ιστορικής μετάβασης – Γεωπολιτική και θρησκεία σε διαρκή αλληλεπίδραση

Κοινή δήλωση των 27 της ΕΕ για το πειρατικό τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο, δεν επιφέρει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη»

Η Συρία ζητά διεθνή δράση κατά του Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr