Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι εξολοθρευτές τζιχαντιστών που μπήκαν στη Μανμπίτζ (βίντεο)

Αυτοί είναι οι εξολοθρευτές τζιχαντιστών που μπήκαν στη Μανμπίτζ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε βίντεο που ανάρτησαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο διαδίκτυο, παρουσίασαν τους ελεύθερους σκοπευτές – εξολοθρευτές τζιχαντιστών που εισήλθαν μέσα στη Μανμπίτζ για να την “καθαρίσουν” από τους φανατικούς του ISIS.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, έχουν περικυκλώσει την πόλη Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία και την πολιορκούν στενά.

Στις μάχες μέσα στις πόλεις οι ελεύθεροι σκοπευτές παίζουν κορυφαίο ρόλο. Είναι οι ψυχροί εκτελεστές που από τις αθέατες κρυψώνες τους εντοπίζουν και σκοτώνουν τους εχθρούς.

Οι Κούρδοι έχουν σχηματίσει ένα τάγμα ελεύθερων σκοπευτών, προφανώς εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο από τους Αμερικανούς, το οποίο αποτελείται από μαχητές που διακρίθηκαν στα πεδία της μάχης για την ευστοχία και την αντίληψή τους.

Για να προκαλέσουν όσο μεγαλύτερο τρόμο μπορούν στους πολιορκημένους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι Κούρδοι “σήκωσαν” στο YouTube το βίντεο με τους ελεύθερους σκοπευτές να εισέρχονται στη Μανμπίτζ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στο ISIS. “Δεν θα γλιτώσει κανείς σας”.

Δείτε το βίντεο:

Η Μανμπίτζ είναι στρατηγικής σημασίας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και οι τζιχαντιστές τη χρησιμοποιούσαν ως πρώτο σταθμό υποδοχής των ξένων εθελοντών που έρχονταν, μέσω Τουρκίας, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Με την πολιορκία της Μανμπίτζ και την αναμενόμενη απελευθέρωσή της το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτεται από τον «έξω κόσμο» μέσω Τουρκίας.

Ο πληθυσμός της Μανμπίτζ αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους. Επικρατούσα θρησκεία στην πόλη είναι το σουνιτικό Ισλάμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr