Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιορκία Μανμπίτζ: Το ISIS έχει μετατρέψει την πόλη σε ναρκοπέδιο (βίντεο)

Πολιορκία Μανμπίτζ: Το ISIS έχει μετατρέψει την πόλη σε ναρκοπέδιο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ένα απέραντο ναρκοπέδιο με νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς έχει μετατρέψει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) την πολιορκημένη πόλη Μανμπίτζ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία.

Οι τζιχαντιστές έχουν τοποθετήσει βόμβες παγίδες, νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σπίτια, μαγαζιά, σχολεία και στους δημόσιους χώρους.

Όταν υποχωρούν από τις θέσεις τους, πιεζόμενοι από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τους πολιορκούν, τότε είτε ενεργοποιούν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, είτε προσμένουν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους να πέσουν σε κάποια νάρκη ή παγίδα.

“Το Ισλαμικό Κράτος μας υποχρέωσε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας στο κέντρο της Μανμπίτζ και μας μετέφερε στη συνοικία Αλ Κατζλί. Στη συνέχεια παγίδευσαν με εκρηκτικά τα σπίτια και τα καταστήματα”, είπαν κάτοικοι μιλώντας σε αραβικά Μέσα.

“Τελούμε υπό ομηρία των τζιχαντιστών του ISIS στην Αλ Κατζλί εδώ κι ένα μήνα. Ελεύθεροι σκοπευτές των τζιχαντιστών σκοτώνουν όποιον [πολίτη] αποπειραθεί να ξεφύγει από την ομηρία”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Κάτοικοι φυλακισμένοι σε κελάρια

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανακάλυψαν 60 κατοίκους της Μανμπίτζ φυλακισμένους σε ένα κελάρι.

Οι τζιχαντιστές τους είχαν αφήσει δίχως νερό και φαγητό για πολλές ημέρες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι μεγάλος αριθμός Κούρδων μαχητών από πολλές περιοχές της Συρίας στάλθηκαν στη Μανμπίτζ για να συμμετάσχουν στην πολιορκία.

“Το πεδίο μάχης της Μανμπίτζ θα ενισχυθεί με πολλούς Κούρδους μαχητές μέσα στις επόμενες ώρες”, ανακοίνωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

“Νέες δυνάμεις με εμπειρία στις οδομαχίες θα ενισχύσουν το μέτωπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”.

Δείτε σε βίντεο πώς οι Κούρδοι χρησιμοποιούν ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα σε τεθωρακισμένο για να διασώσουν κατοίκους της Μανμπίτζ που είναι εγκλωβισμένοι σε εμπόλεμη ζώνη:

Δείτε σε βίντεο πλάνα από την προώθηση των κουρδικών δυνάμεων μέσα στη Μανμπίτζ:

Δείτε πλάνα μέσα από τη συνοικία Μπανάουι, αφού την απελευθέρωσαν οι Κούρδοι:

Δείτε όπλα που πήρα οι Κούρδοι λάφυρα από τους τζιχαντιστές:

manbij Πολεμικός χάρτης της πολιορκίας της Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία. Η Μανμπίτζ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ευφράτη. Ο πληθυσμός της αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους και πριν τον πόλεμο είχε πληθυσμό 100.000 κατοίκων. Στα ελληνιστικά χρόνια ονομαζόταν Ιεράπολις. Δεν είχε ιδρυθεί όμως από Έλληνες, οι ιδρυτές της ήταν οι Ασσύριοι και Μανμπίτζ είναι το κανονικό της όνομα. Είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας διότι αποτελούσε την “πύλη” υποδοχής εφοδίων και εθελοντών τζιχαντιστών για το Ισλαμικό Κράτος από την Τουρκία. Με την πολιορκία και αναμενόμενη απελευθέρωσή της, το Ισλαμικό Κράτος έχει “αποκοπεί” από τον έξω κόσμο μέσω Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr