Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αστυνομικοί γαζώνουν νεαρό Αφροαμερικανό (βίντεο)

Αστυνομικοί γαζώνουν νεαρό Αφροαμερικανό (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βίντεο της δολοφονίας ενός άοπλου 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικούς δημοσιοποίησε η αστυνομία του Σικάγο, προκαλώντας νέες αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στο βίντεο, οι αστυνομικοί, οι οποίοι ερευνούν κλοπή αυτοκινήτου, εμφανίζονται να «γαζώνουν» κυριολεκτικά το αυτοκίνητο που ο νεαρός οδηγεί και όταν αυτός προσπαθεί να αποδράσει με τα πόδια, τον κυνηγούν, τον πυροβολούν και αιμόφυρτο του περνούν χειροπέδες.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι έπαιξαν το ρόλο του δικαστή, των ενόρκων και του δημίου, αλλά και την διοίκηση της αστυνομίας του Σικάγο ότι επιχειρεί να συγκαλύψει το πραγματικό περιστατικό, καθώς δεν δημοσιοποίησε τη στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν το νεαρό.

Τρεις από τους αστυνομικούς τέθηκαν ήδη σε αργία (το περιστατικό συνέβη στις 28 Ιουλίου), ενώ η επίσημη εκδοχή είναι ότι ο νεαρός πέθανε από τραύμα στην πλάτη.

Σημειώνεται ότι το νομικό πλαίσιο πλέον υποχρεώνει την αστυνομία να δημοσιοποιεί τα βίντεο με περιστατικά πυροβολισμών μέσα σε 60 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr