Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές άνοιξαν “διάδρομο” στο Χαλέπι – Η μητέρα των μαχών συνεχίζεται

Οι τζιχαντιστές άνοιξαν “διάδρομο” στο Χαλέπι – Η μητέρα των μαχών συνεχίζεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ισχυρίζονται ότι σκότωσαν το Σάββατο 150 στρατιώτες της Συρίας και ότι κατάφεραν να “σπάσουν” την πολιορκία των τζιχαντοκρατούμενων ανατολικών συνοικιών της πόλης του Χαλεπιού από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τζιχαντιστική πηγή, που μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, “την έβδομη ημέρα της μάχης, περίπου 20 τανκς, επτά τεθωρακισμένα οχήματα, 10 πυροβόλα και 60 οχήματα μεταφοράς προσωπικού” του στρατού πέρασαν στα χέρια των τζιχαντιστών ως λάφυρα. Τα περισσότερα τα πήραν από την κατάληψη της Σχολής Πυροβολικού (δείτε εδώ).

Φωτογραφίες από τα λάφυρα αναρτήθηκαν και στο Twitter:

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, κατέλαβαν το Σάββατο τις κυβερνητικές θέσεις στη συνοικία Ραμούσα στα νότια της πόλης του Χαλεπιού κι άνοιξαν ένα “διάδρομο” προς τις πολιορκημένες ανατολικές περιοχές της πόλης.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τη στιγμή που πολιορκημένοι τζιχαντιστές “ανταμώνουν” με τους συντρόφους τους που έσπασαν την πολιορκία στη Ραμούσα:

Δείτε βίντεο από την επίθεση που εξαπέλυσαν το Σάββατο το πρωί οι τζιχαντιστές για να σπάσουν την πολιορκία:

Ωστόσο, οι άγριες μάχες συνεχίζονται, με τους κυβερνητικούς να προσπαθούν να διώξουν τους τζιχαντιστές από τη Ραμούσα.

Το Χαλέπι είναι μια πόλη διαιρεμένη. Η κυβέρνηση ελέγχει τις δυτικές συνοικίες, οι τζιχαντιστές τις ανατολικές και μία συνοικία στα βόρεια της πόλης, μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστών, η Σεΐχ Μακσούντ, είναι υπό κουρδικό έλεγχο.

hell_canon Οι τζιχαντιστές μέσα από το ανατολικό Χαλέπι βομβαρδίζουν τις κυβερνητικές δυνάμεις στο δυτικό με αυτοσχέδια κανόνια – όλμους, όπως το εικονιζόμενο, που τα αποκαλούν “κανόνια της κόλασης”. Αυτά τα πρωτόγονα κανόνια ρίχνουν βόμβες βαρέλια.

Τον Φεβρουάριο οι κυβερνητικές δυνάμεις απέκοψαν την οδό ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών μέσω Τουρκίας από τον βορρά.

Στις αρχές Ιουλίου οι κυβερνητικές δυνάμεις απέκοψαν και τον τελευταίο διάδρομο, βορειοδυτικά, που ανεφοδίαζε τις ανατολικές τζιχαντοκρατούμενες συνοικίες, ολοκληρώνοντας πλήρη περικύκλωση του ανατολικού Χαλεπιού.

Σε εκείνη τη φάση ο πρόεδρος Άσαντ έταξε αμνηστία στους τζιχαντιστές που θα παραδοθούν.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου κι ενώ οι πρώτοι τζιχαντιστές άρχισαν να παραδίδονται στον στρατό, οι δυνάμεις της Αλ Κάιντα και του FSA από τις γειτονικές επαρχίες κινητοποιήθηκαν για να σπάσουν την πολιορκία του ανατολικού Χαλεπιού.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου το πρωί οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού για να σπάσουν την πολιορκία των δικών τους και το Σάββατο 6 Αυγούστου έσπασαν την πολιορκία απελευθερώνοντας έναν διάδρομο.

Όπως μεταδίδεται από μιντιακούς ακτιβιστές, η κυβέρνηση της Συρίας στέλνει ό,τι έχει και δεν έχει από ειδικές δυνάμεις στο Χαλέπι.

Η μάχη στο Χαλέπι, που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, αποκαλείται ήδη στο διαδίκτυο “η μεγάλη και επική μάχη του Χαλεπιού”.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να θέσει όλη την πόλη υπό τον έλεγχό της για να στραφεί στη συνέχεια στην απελευθέρωση της επαρχίας Ιντλίμπ, στα δυτικά του Χαλεπιού.

Οι τζιχαντιστές από τη μεριά τους γνωρίζουν ότι εάν πέσει το ανατολικό Χαλέπι η “επανάστασή” τους κινδυνεύει να σβήσει στη βορειοδυτική Συρία.

Είναι η μητέρα των μαχών για την επιβίωση της “επανάστασης” των τουρκόφιλων ισλαμιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr