Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδάραβας αρχιτρομοκράτης εμψυχώνει τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι (βίντεο)

Σαουδάραβας αρχιτρομοκράτης εμψυχώνει τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σαουδάραβας ιμάμης, Αμπντουλάχ Αλ Μουχαϊσίνι, κορυφαίος στρατολόγος της Αλ Κάιντα στη Συρία, βιντεοσκοπήθηκε να κηρύττει στους οπαδούς του μέσα στις κατεχόμενες από τους τζιχαντιστές ανατολικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού.

Ο διαβόητος αρχιτρομοκράτης εισήλθε στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού αφού οι τζιχαντιστές κατάφεραν να σπάσουν την πολιορκία από τα νοτιοδυτικά της πόλης.

Στο βίντεο τον βλέπουμε να βρίσκεται ανάμεσα σε οπλισμένους τζιχαντιστές, σαρκάζοντας τη Ρωσία και το Ιράν, συμμάχους της συριακής κυβέρνησης, και υμνώντας τις πολεμικές ικανότητες των ανδρών του να νικήσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Στις 31 Ιουλίου τζιχαντιστικές οργανώσεις της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), υπό τη διοίκηση της πρώην Αλ Νούσρα που τώρα ονομάζεται Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση με τουλάχιστον 7.000 άνδρες στις νοτιοδυτικές συνοικίες του Χαλεπιού, που ελέγχονταν από την κυβέρνηση, για να σπάσουν τον αποκλεισμό των ανατολικών συνοικιών που τις κατέχουν οι τζιχαντιστές.

Μετά από μια εβδομάδα μαχών, οι τζιχαντιστές κατάλαβαν τη συνοικία Ραμούσε και άνοιξαν “διάδρομο” προς τις ανατολικές συνοικίες.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να πάρουν πίσω τη Ραμούσε, η ρωσική πολεμική αεροπορία σφυροκοπά συνεχώς τους τζιχαντιστές, ενώ στο πλευρό των κυβερνητικών αναμένονται ενισχύσεις από Λιβανέζους και Ιρακινούς σιίτες παραστρατιωτικούς της Χεζμπολάχ για να γίνει αντεπίθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων, η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί

Γερμανικός Τύπος: Η Χαμάς θέλει πράγματι κατάπαυση πυρός ή στήνει παγίδα στο Ισραήλ;

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr