Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Τάγμα των ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει την Τουρκία για την Παναγία Σουμελά

Το Τάγμα των ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει την Τουρκία για την Παναγία Σουμελά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανακοίνωσή του το Τάγμα των ΑΧΕΠΑ (American Hellenic Educational Progressive Association – Order of AHEPA), η ηγέτιδα οργάνωση του απόδημου Ελληνισμού με μέλη της όχι μόνο Έλληνες της διασποράς αλλά και φιλέλληνες, “καταγγέλλει απερίφραστα” την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη θρησκευτική λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγιάς Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Όπως αναφέρουν οι ΑΧΕΠΑ, η θρησκευτική λειτουργία που τελείται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ξανάρχισε τα τελευταία πέντε χρόνια και τελέστηκε κάθε χρόνο μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

Φέτος δεν δόθηκε άδεια για να τελεστεί η πατριαρχική λειτουργία, επειδή -σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές- πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης στο εσωτερικό του μοναστηριού.

“Αφού έκανε ένα βήμα μπροστά πριν πέντε χρόνια, τώρα η Τουρκία κάνει δύο βήματα πίσω. Αυτή η ενέργεια είναι ένα ακόμα παράδειγμα για το πώς η τουρκική κυβέρνηση συνηθίζει να περιορίζει τη θρησκευτική ελευθερία ή τα πιστεύω όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων και η ακριβής αιτία που η Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών επί της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας (USCIRF) συνεχίζει να τοποθετεί την Τουρκία στην κατηγορία Tier 2 στην ετήσια έκθεσή της”, αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

“Το ίδιο το γεγονός ότι πρέπει να δίδεται άδεια από την τουρκική κυβέρνηση για να τελεστεί μια θρησκευτική λειτουργία είναι από μόνο του εξωφρενικό και συνιστά κατάφωρο περιορισμό της θρησκευτικής ελευθερίας”.

“Η θρησκευτική ελευθερία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Η Αμερική έχει μια υπερήφανη παράδοση στην προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως και το Τάγμα των ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε στην αρχή της καταπολέμησης των διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών. Ως εκ τούτου, καλούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να θέσει το θέμα στην Τουρκία και να υιοθετήσει και να εφαρμόσει το σύνολο των συστάσεων της Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία στην έκθεσή της του 2016 για την Τουρκία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr