Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση σε ΗΠΑ και Ρωσία για εκεχειρία στο Χαλέπι έκανε ο Μπαν Κι Μουν

Έκκληση σε ΗΠΑ και Ρωσία για εκεχειρία στο Χαλέπι έκανε ο Μπαν Κι Μουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να έλθουν σύντομα σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Χαλέπι της Συρίας απηύθυνε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, τονίζοντας ότι η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη «ανθρωπιστική καταστροφή».

Οι μάχες στο Χαλέπι μεταξύ του δυτικού τμήματος, που κρατείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, και των ανατολικών συνοικιών, που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και αναγκάζοντας πολλούς άμαχους να ζήσουν χωρίς ηλεκτρικό, νερό και βασικά είδη.

«Στο Χαλέπι διακινδυνεύουμε να δούμε μια ανθρωπιστική καταστροφή που είναι πρωτόγνωρη στα πέντε χρόνια αιματοχυσίας και βασάνων στη συριακή σύρραξη» είπε ο Μπαν Κι Μουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατά την πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεσή του που αναφέρεται στην πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Η μάχη για εδάφη και πόρους διεξάγεται μέσω αδιάκριτων επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση βομβών-βαρελιών, σκοτώνοντας εκατοντάδες άμαχους, μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά», ανέφερε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

«Όλες οι πλευρές της σύρραξης έχουν αποτύχει στις υποχρεώσεις τους να προστατέψουν τους αμάχους», πρόσθεσε.

Ο Μπαν Κι Μουν επανέλαβε το αίτημα του ΟΗΕ για μια κατάπαυση του πυρός -τουλάχιστον για 48 ώρες- ώστε να μπορεί να παραδοθεί ανθρωπιστικό υλικό και πίεσε τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον να φτάσουν σε συμφωνία κατάπαυσης σύντομα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συζήτησαν το θέμα κατάπαυσης την Τρίτη, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για πρώτη φορά την Τρίτη, η Ρωσία χρησιμοποίησε το Ιράν ως βάση για επιθέσεις αέρος εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εντατικές επιθέσεις αέρος χθες στόχευσαν πολλά σημεία μέσα και γύρω από το Χαλέπι και αλλού στη Συρία, σκοτώνοντας δεκάδες.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με επιθέσεις αέρος τα τελευταία δύο χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr