ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε την Καγιάρα από το Ισλαμικό Κράτος

Ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε την Καγιάρα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιρακινός στρατός εκδίωξε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή της Καγιάρα, νότια της Μοσούλης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Αμπάντι η νίκη αυτή σηματοδοτεί ένα “σημαντικό βήμα” στον δρόμο προς τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, η οποία καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Τα ιρακινά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση για να απελευθερώσουν την Καγιάρα αυτή την εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί, περισσότερο από έναν μήνα πριν, η απελευθέρωση του στρατιωτικού της αεροδρομίου.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καγιάρα είναι μεγάλης σημασίας διότι εκεί θα στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων της πολιορκίας της Μοσούλης και από τους διαδρόμους του θα εφορμούν τα αεροπλάνα που θα πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στους τζιχαντιστές.

Στη μάχη για την απελευθέρωση της Καγιάρα συμμετείχαν η 9η μεραρχία πεζικού του ιρακινού στρατού και μονάδες των ιρακινών ειδικών δυνάμεων.

Η Καγιάρα βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης. Μετά την Καγιάρα όμως ο δρόμος προς τη Μοσούλη “ανοίγει”.

Ιρακινοί αξιωματούχοι έχουν ορκιστεί στον λαό της χώρας τουw ότι η Μοσούλη θα απελευθερωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν το δίκτυο «φίλων» του 37χρονου τζιχαντιστή της Χαμάς

Αυτός είναι ο 37χρονος «Μ» μέλος της Χαμάς που συνελήφθη στην Κρήτη

Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε μία πανάρχαια ελληνική γεωπολιτική ως ΔΗΘΕΝ νέα και του Μητσοτάκη – Πόσο ανιστόρητοι φιλελέδες;

Το Ισραήλ βομβάρδισε το Ιράν – Το Ιράν βομβάρδισε τους Κούρδους του Ιράκ

Μετωπική σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας: Ο Ίσραελ Κατζ απάντησε στις τουρκικές απειλές για κατάληψη της Ιερουσαλήμ – «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr