Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός Γάλλων που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός Γάλλων που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αριθμός των Γάλλων πολιτών που ξενιτεύονται για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μέση Ανατολή έχει σημειώσει δραστική μείωση σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη σειρά στρατιωτικών ηττών των τζιχαντιστών.

Η Γαλλία, η χώρα με τους περισσότερους μουσουλμάνους στην Ευρώπη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στρατολόγησης για επίδοξα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS): εκατοντάδες άνθρωποι έχουν φύγει για το Ιράκ και τη Συρία αφότου οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις των εδαφών των δύο κρατών.

Απευθυνόμενος προς στελέχη των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας στο υπουργείο του, ο Καζνέβ υπογράμμισε ότι μόλις 18 Γάλλοι ταξίδεψαν προς τη Μέση Ανατολή τους πρώτους έξι μήνες της τρέχουσας χρονιάς, από 69 το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Η μείωση αυτή, όπως ανέφερε ο Γάλλος ΥΠΕΣ, εξηγείται από τις πρόσφατες ήττες του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος, αλλά και το γεγονός ότι «οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες έχουν ενταθεί» στη χώρα του.

Σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, 698 Γάλλοι βρίσκονται ακόμη στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων 275 γυναικών και 17 ανηλίκων.

Πάνω από 900 πρόσωπα στη Γαλλία έχει καταγραφεί ότι είτε αποπειράθηκαν να πάνε στα εδάφη των τρομοκρατών, είτε εξέφρασαν την επιθυμία να το κάνουν, κατά τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr