ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία υπέβαλε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την έκδοση του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος από το 1999 σε αμερικανικό έδαφος και τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, το οποίο απέτυχε.
Το δίκτυο Χιζμέτ (Υπηρεσία) του κ. Γκιουλέν χαρακτηρίζεται από την Τουρκία ως FETO (Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση), κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την επίθεση με τανκς και μαχητικά αεροσκάφη κατά πολιτών, του τουρκικού κοινοβουλίου στην Άγκυρα και διαφόρων κυβερνητικών κτηρίων σε ολόκληρη την Τουρκία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε συζητήσει το ζήτημα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου των G20, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος των ΗΠΑ είχε τονίσει ότι η απόφαση για έκδοση ή μη του κ. Γκιουλέν θα ληφθεί διά της νομικής και όχι διά της πολιτικής οδού.























































