Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν το “βουλώνει” ο Ρέντσι – Εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Μέρκελ για τη Μπρατισλάβα

Δεν το “βουλώνει” ο Ρέντσι – Εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Μέρκελ για τη Μπρατισλάβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Χαμένη ευκαιρία» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, την πρόσφατη Σύνοδο των 27 χωρών – μελών της Ε.Ε., στη Μπρατισλάβα, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη γερμανική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera», ο κ. Ρέντσι εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στο επίσημο ανακοινωθέν δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στην Αφρική και τη μετανάστευση.

«Για να δοθεί νέα ώθηση πρέπει να αλλάξουμε την πορεία που ακολουθεί η Ευρώπη» σημείωσε παράλληλα.

Επικριτικός εμφανίστηκε και απέναντι στην οικονομική προσέγγιση της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι «η ευρωπαϊκή λιτότητα απέτυχε, ενώ η αμερικανική πολιτική επενδύσεων έκανε την προεδρία Ομπάμα να πετύχει ρεκόρ σε θέσεις εργασίας».

«Στην Μπρατισλάβα κάναμε μια ωραία κρουαζιέρα στον Δούναβη, αλλά εγώ ήλπιζα να απαντήσω στην κρίση που προκλήθηκε από το Brexit» πρόσθεσε στο ίδιο ύφος, δηλώνοντας έκπληκτος για την ικανοποίηση της Άνγκελα Μέρκελ από τη Σύνοδο της Παρασκευής.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, διαβεβαιώνοντας ότι η Ιταλία θα τους σεβαστεί, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι υπόλοιπες χώρες, όπως η Γερμανία.

Όπως υπενθύμισε μάλιστα, το Βερολίνο παραβιάζει συστηματικά τον κανόνα για το εμπορικό πλεόνασμα, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 6% του ΑΕΠ.

«Δεν ζητά κανείς από τους Γερμανούς να εξάγουν λιγότερο, αλλά είναι υποχρεωμένοι να κάνουν περισσότερες επενδύσεις» κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΕ αυστηροποιεί την απαγόρευση εξαγωγών τεχνολογιών drone προς το Ιράν μετά την καταστολή των διαδηλώσεων

Ευρωπαϊκή απάντηση στις απειλές Τραμπ: «Παγώνει» η επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ

Ο Νικόλας Φαραντούρης αποκάλυψε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητάνε μέχρι πώς να καταστρέψουν το δολάριο

Έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη για τη Γροιλανδία μετά τις απειλές Τραμπ

Θρίαμβος για την Εθνική πόλο 15-13 την Ιταλία και… φουλ για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr