ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πληροφορίες: Ο Μάρκο Ρούμπιο προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον Τόμας Μπάρακ με τον Ντέιβιντ Πετρέους
Ο Νίκος Δένδιας «ρίχνει» 63,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των Στρατιωτικών Εργοστασίων
Νεκρή γυναίκα στο Κουφονήσι - Μοιραία η βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο
Πνινάτ Γιανάι (Ισραηλινή Πρεσβευτής Αθήνα): «Η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός φίλος και στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ»
«Οι γενοκτόνοι θα χάσουν», είπε ο Ερντογάν στην πρώτη ομιλία μετά την επίθεση του Ισραήλ στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έντονη ανησυχία προκαλεί προειδοποίηση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) ότι η υπερβολική πιστωτική ανάπτυξη στην Κίνα αποτελεί σήμα ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος τραπεζικής κρίσης τα επόμενα τρία χρόνια.
H απόκλιση του σχετικού δείκτη πίστωσης προς το ΑΕΠ εκτοξεύτηκε το πρώτο τρίμηνο στο 30,1 στην Κίνα, αναφέρει το διεθνές εποπτικό σώμα σε έκθεσή του για τη διεθνή τραπεζική και τις χρηματοοικονομικές αγορές, που κυκλοφόρησε την Κυριακή.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, με βάση την BIS, οποιοδήποτε επίπεδο πάνω από το 10 αποτελεί προειδοποιητικό σήμα για πιθανή κρίση μέσα στην επόμενη τριετία. Ο σχετικός δείκτης στην Κίνα βρίσκεται αρκετά πιο πάνω από το 10 και συγκεκριμένα πάνω από 12,1 του Καναδά που είναι το δεύτερο υψηλότερος.
Σημειώνεται ακίομη πως ο τραπεζικός δανεισμός διπλασιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, με το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου να αποδίδεται σε ισχυρή ζήτηση για στεγαστικά.
Οι κινεζικές τράπεζες χορηγούν δάνεια σε αγοραστές κατοικιών και κατασκευαστικές με τον υψηλότερο ρυθμό από τότε που ξέσπασε η χρηματοοικονομική κρίση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συνολική πίστωση έφτασε στο 255% του ΑΕΠ στο τέλος του περασμένου έτους, άλμα 107 ποσοστιαίων μονάδων σε διάστημα οκτώ ετών.























































