Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατηγορούν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι εμπλέκονται στις αμερικανικές εκλογές

Κατηγορούν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι εμπλέκονται στις αμερικανικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών στις επιτροπές πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας και τη Βουλής των Αντιπροσώπων αντίστοιχα κατηγόρησαν την Πέμπτη τη Ρωσία ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Νοεμβρίου και κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει τέλος στην πρακτική αυτή.

«Βάσει (επίσημων) ενημερώσεων που έχουμε λάβει, έχουμε συμπεράνει ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταβάλει σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια να επηρεάσουν τις εκλογές των ΗΠΑ» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους η γερουσιαστής Ντιάν Φάινστιν και ο βουλευτής Άνταμ Σιφ.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα έχουν δηλώσει ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ή εντολοδόχοι της είναι υπεύθυνοι για την παραβίαση λογαριασμών των αμερικανικών πολιτικών κομμάτων. Η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία δημοσίως, ενώ η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι χρηματοδοτεί ή ενθαρρύνει παραβιάσεις δεδομένων.

Τα μέλη του Κογκρέσου τόνισαν ότι οι προσπάθειες των Ρώσων έχουν σκοπό να σπείρουν αμφιβολίες για την ασφάλεια των αμερικανικών εκλογών, και ότι οι οδηγίες σε υπηρεσίες πληροφοριών να προχωρήσουν σε τέτοιες πράξεις μπορεί να έρθουν μόνο από «πολύ υψηλά ιστάμενα άτομα» στην κυβέρνηση της Ρωσίας.

«Καλούμε τον πρόεδρο Πούτιν να διατάξει άμεσα το τέλος των ενεργειών αυτών. Ως Αμερικανοί δεν επιτρέπουμε σε καμία ξένη κυβέρνηση να προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές μας. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Αμερικανοί θα δείξουν ενότητα και ότι θα απορρίψουν τις ρωσικές προσπάθειες» ανέφεραν στη δήλωσή τους η Φάινστιν και ο Σιφ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έχει δεχθεί κριτική από Δημοκρατικούς – αλλά και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς – για τους επαίνους του προς τον Πούτιν ως παράδειγμα ηγέτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr