Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόκληση του δημάρχου Άγκυρας που ζητά… μέχρι και τα Κύθηρα (φωτο)

Πρόκληση του δημάρχου Άγκυρας που ζητά… μέχρι και τα Κύθηρα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός ελέγχου ο δήμαρχος της Άγκυρας, Melih Gokcej, δίνει συνέχεια στην τουρκική προκλητικότητα αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου.

Λίγα 24ωρα μετά την ανακίνηση του – ανύπαρκτου – ζητήματος της συνθήκης της Λωζάνης, ο δήμαρχος της Άγκυρας με μία εμπρηστική του τοποθέτηση διεκδικεί για την Τουρκία όλα τα νησιά του Αιγαίου, φτάνοντας μέχρι… την Εύβοια και τα Κύθηρα.

Ο Gokcej ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter χάρτη με όλα τα ελληνικά νησιά σε έντονο μπλε χρώμα και έγραψε:

«Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα…Και υπάρχουν κάποιοι που ξεδιάντροπα λένε πως επρόκειτο για επιτυχία…»

Την ίδια ώρα πάντως στο υπουργείο Εξωτερικών παρατηρούν προσεκτικά τις προκλητικές κινήσεις της γείτονος, εκτιμώντας ότι πρόκειται για δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης στην μεταπραξικοπηματική εποχή της Τουρκίας.

Οργισμένη αντίδραση Υπουργείου Εξωτερικών

«Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα» ανέφερε την Κυριακή σε υψηλούς τόνους το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε μια σειρά από νησιά και νησίδες του Αιγαίου.

Απαντώντας σε δηλώσεις του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το τουρκικό υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτήριζε αναληθείς τις καταγγελίες του αρχηγού της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης «περί μεταβίβασης της κυριαρχίας νησιών ή νησίδων στο Αιγαίο σε άλλη χώρα» υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μια σειρά από προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο» όπως «η κυριότητα ορισμένων νησίδων».

Αντιδρώντας στην παραπάνω ανακοίνωση το ελληνικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα».

«Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζοντας ότι «το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr