Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 77% των Γερμανών θεωρεί τον Τραμπ εχθρό της Γερμανίας

Το 77% των Γερμανών θεωρεί τον Τραμπ εχθρό της Γερμανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς πιστεύουν ότι οι σχέσεις του Βερολίνου με την Ουάσινγκτον θα δεχτούν σοβαρές πιέσεις αν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ στην Ευρώπη και η έκτη μεγαλύτερη αγορά για τις αμερικανικές εξαγωγές.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τηρεί σιγή για τον Τραμπ, μολονότι ο μεγιστάνας της έχει επιτεθεί κατ’ επανάληψη για την απόφασή της να δεχτεί στη χώρα της σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες πέρσι.

Τον Σεπτέμβριο πάντως την χαρακτήρισε “μια πραγματικά μεγάλη ηγέτιδα”.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ένας πρώην πάστορας και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πρώην Ανατολική Γερμανία, έχει εκφράσει ανησυχίες ιδίως επειδή ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας είναι «απρόβλεπτος».

Και απ’ ότι φαίνεται, πολλοί Γερμανοί συμφωνούν με τον πρόεδρό τους.

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid δείχνει ότι το 77% των Γερμανών φοβάται ότι θα υπάρξει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών αν εκλεγεί ο Τραμπ.

Αντιθέτως, το 67% πιστεύει ότι οι στενές σχέσεις των ΗΠΑ με τη Γερμανία δεν θα διαταραχθούν αν εκλεγεί πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον.

Οι κυριότερες ανησυχίες των Γερμανών είναι η στάση που θα τηρήσει ο Τραμπ απέναντι στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ.

Τον Ιούλιο ο Τραμπ προκάλεσε σοκ στο Βερολίνο, όταν είπε πως αν η Ρωσία επιτεθεί σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ ο ίδιος θα εξετάσει πρώτα αν η χώρα αυτή έχει τηρήσει τις στρατιωτικές δεσμεύεις που έχει αναλάβει, πριν αποφασίσει να της παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συζητήσει το «πάγωμα ή την αποθήκευση» των όπλων της – Η Χαμάς θεωρεί «άμυνα» τη σφαγή της 7/10

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Ο Καγκελάριος Μερτς επιβεβαιώνει τη στήριξη στο Ισραήλ κατά την επίσκεψή του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr