Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με αιματοκύλισμα τις αμερικανικές εκλογές

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με αιματοκύλισμα τις αμερικανικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρομοφόβος στις ΗΠΑ με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για κυβερνοεπιθέσεις αλλά και για τυφλά χτυπήματα τζιχαντιστών την ώρα που οι ψηφοφόροι θα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αμερικανική κάλπη και οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, οι αμερικανικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός.

Σύμφωνα με το FBI και το Πεντάγωνο, υπάρχουν ενδείξεις ότι θα γίνουν εντός των επόμενων ωρών κυβερνοεπιθέσεις απειλώντας να τινάξουν στον αέρα την εκλογική διαδικασία.

Όμως, εκτός από τον κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης, οι Αρχές στις ΗΠΑ έχουν στοιχεία ότι τρομοκράτες με τη «σφραγίδα» του Ισλαμικού Κράτους θα εξαπολύσουν επιθέσεις ενός των επόμενων ωρών.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο «NBC News» επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον καταβάλλει μια άνευ προηγουμένη προσπάθεια να προστατεύσει τις προεδρικές εκλογές από μία κυβερνοεπίθεση.

«Υπάρχουν αρκετά μάτια που παρακολουθούν αυτές τις προεδρικές εκλογές- περισσότερα απ΄ό,τι θα έπρεπε», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και το FBI αλλά και η CIA θα είναι τις επόμενες ημέρες σε συναγερμό, όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η ανησυχία είναι τόσο μεγάλη, όπως επισημαίνουν στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, καθώς, για πρώτη φορά, εκατοντάδες εμπειρογνώμονες του κυβερνοχώρου, ακόμη και αυτοί που εργάζονται σε μυστικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων υπόγεια καταφύγια, θα παρακολουθούν βήμα προς βήμα την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να αιματοκυλήσει τις σημερινές εκλογές, όπως είχε ανακοινώσει προχθές το κέντρο προπαγάνδας της τρομοκρατικής οργάνωσης, καλώντας τους υποστηρικτές της να σφαγιάσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους και να καταστρέψουν τις κάλπες, την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «Mirrror», το Ισλαμικό Κράτος ζήτησε επίσης από τους Μουσουλμάνους που έχουν δικαίωμα ψήφου να μποϊκοτάρουν τις εκλογές.

Η τρομοκρατική οργάνωση πήρε μάλιστα και θέση για τις εκλογές σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος σε ό,τι αφορά την πολιτική τους απέναντι στο Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Στο Ισραήλ ο αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ

Μπάιντεν: Εφικτή «ακόμα και αύριο» η εκεχειρία στη Γάζα αν η Χαμάς απελευθερώσει ομήρους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr