Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FAZ: Ο «εκδικητής» στον Λευκό Οίκο

FAZ: Ο «εκδικητής» στον Λευκό Οίκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρχικά είχε τεθεί το θέμα εάν θα αποδεχόταν μία ήττα με μικρή διαφορά, διότι υπήρχαν ενδείξεις, όπως ισχυριζόταν, ότι «οι σκοτεινές δυνάμεις του συστήματος» θα εμπόδιζαν τη νίκη του. Μετά από μια δραματική νύχτα, η οποία δεν έχει όμοιά της, το θέμα δεν τίθεται πλέον διότι δεν θα διαδεχτεί η Χίλαρι Κλίντον τον πρόεδρο Ομπάμα για να γράψει ιστορία, αλλά στον Λευκό Οίκο θα μετακομίσει ο μεγιστάνας των ακινήτων, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σχολιάζοντας τη νίκη Τραμπ.

Oι υποστηρικτές της Κλίντον βρίσκονται τώρα σε σοκ, ενώ οι εταίροι της Αμερικής έχουν μείνει εμβρόντητοι, διότι δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί και αυτό έγινε διότι η “εξέγερση του λαϊκισμού” ήταν ισχυρότερη από κάθε προειδοποίηση για τον απρόβλεπτο Τραμπ, διότι οι λευκοί εργάτες ενδύθηκαν το ένδυμα του δημαγωγικού μηνύματος του επικριτή της παγκοσμιοποίησης, η οποία κρατά όμηρο το διεθνές εμπόριο.

Ο Τραμπ κινητοποίησε λευκούς ψηφοφόρους στην επαρχία, σε παλιές βιομηχανικές περιοχές, με αναπάντεχο τρόπο. Ο λαϊκισμός και ο οικονομικός εθνικισμός άγγιξαν τους λεγόμενους «απλούς» ανθρώπους, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από την οικονομική ελιτ, εξαιρούνται από την οικονομική και περιφρονούνται από την πολιτιστική ελίτ. Ο Τραμπ κατάφερε αυτήν την απογοήτευση και την πικρία να την οικειοποιηθεί με επιτυχία. Ολες οι εικασίες ότι η ρητορική του θα απομακρύνει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους αποδείχθηκε λανθασμένη. Το δε Κονγκρέσο παραμένει υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, όπως επισημαίνει το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας.

Ενα είναι βέβαιο: Μετά το Brexit δίνεται ένα νέο κτύπημα στο δυτική τάξη πραγμάτων. Η οργή πολλών Αμερικανών ήταν όπως φαίνεται ισχυρότερη από τον δισταγμό να αναλάβουν το ρίσκο ενός επικίνδυνου πειράματος αλλαγής κατεύθυνσης.
Για τους φίλους της Αμερικής και τους συμμάχους ισχύει το ότι θα πρέπει τώρα να εξοικειωθούν με τη νέα κατάσταση και να προσδεθούν καλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr