Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ γνωρίζει και το έχει πει δημόσια ότι η Τουρκία στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος

Ο Τραμπ γνωρίζει και το έχει πει δημόσια ότι η Τουρκία στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Sirius XM στο “Breitbart News Daily” [ακούστε την εδώ] ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση «είναι στο πλευρό του ISIS περισσότερο ή λιγότερο λόγω του πετρελαίου».

Αυτό υπήρξε και το μεγάλο ατού του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ ότι δηλαδή επέλεξε από τα πρώτο λεπτό να πει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό, σε ό,τι έχει σχέση με τον ISIS.

Μέχρι τώρα, ο καθένας ξέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί την Τουρκία ως βάση και ως σπίτι του.

Έχουμε γράψει πολλάκις στο παρελθόν πως η Τουρκία παρέχει εκπαίδευση στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τους δίνει όπλα, σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο που την προμηθεύουν και παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα νοσοκομεία της για τους τραυματισμένους τζιχαντιστές.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά αυτό που είπε ο Τράμπ βάζει στο στόχαστρο έναν στρατηγικό τους σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας τον Αμερικάνικο λαό για κάτι που δεν θα έπρεπε να ξέρει. Ότι δηλαδή Αμερικάνικα όπλα δίνονται στους τζιχαντιστές σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο που οι τζιχαντιστές κλέβουν.

Ουσιαστικά όμως ταυτίστηκε και με αυτό που είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όταν κατηγόρησε τη Τουρκία ότι είναι «μυστικό-σύμμαχοι» με τον ISIS.

Ευθυγραμμίστηκε επίσης και με Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος ευθέως έχει υποδείξει την Τουρκία ως σύμμαχο τους ISIS και της τρομοκρατίας.

Άλλωστε θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για την κυβέρνηση Ομπάμα να παραδεχτεί ότι τους είναι γνωστό πως ο ISIS έχει προμηθεύσει τη Τουρκία με κλεμμένο πετρέλαιο, το οποίο κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να το σταματήσουν.

Η παρωδία αυτή θα είχε συνεχιστεί για πολύ περισσότερο αν η Ρωσία δεν είχε αρχίσει να μιλάει γι αυτό.

Αν οποιοσδήποτε πολίτης δώσει έστω και ένα δολάριο για τον ISIS, θα πρέπει να συλληφθεί και να φυλακιστεί.

Αλλά η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να διευκολύνει την πώληση των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων πετρελαίου του ISIS και ο Ομπάμα δεν κάνει τίποτα απολύτως.

Ο λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό SU-24 ήταν επειδή οι Ρώσοι αποκτούσαν αποδείξεις σχετικά με τη πώληση του πετρελαίου του ISIS, στη Τουρκία. Κατά τη διάρκεια μίας ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε τα εξής …

«Δεν θέλουμε να δούμε να γίνεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος γιατί γι αυτό μιλάμε. Όσο Μπαράκ Ομπάμα και η τουρκική κυβέρνηση καλύπτουν ανοιχτά τα ψέματα προς όλους αυτό θα συντελέσει στο να υπάρξουν εντάσεις στη περιοχή και ακόμα χειρότερα συγκρούσεις».

Ας ελπίσουμε ότι τώρα που κάποιος όπως ο Τραμπ άρχισε να λέει την αλήθεια, όλοι οι ηγέτες από κοινού θα φροντίσουν ώστε να σταματήσει η Τουρκία να διαπράττει εγκλήματα κατά όλων των λαών της Δύσης, δίνοντας τη δυνατότητα στον ISIS να δυναμώνει εφόσον η Τουρκία τον χρηματοδοτεί αφειδώς και κυρίως του παρέχει τις ικανές συνθήκες για να κρύβεται πίσω της.

Ο Ειδικός Συνεργάτης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr