Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Σε καλό κλίμα προχωρούν οι συνομιλίες Αναστασιάδη – Ακιντζί

Κυπριακό: Σε καλό κλίμα προχωρούν οι συνομιλίες Αναστασιάδη – Ακιντζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε καλό κλίμα και με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το εδαφικό ξεκίνησαν σήμερα στο Μοντ Πελεράν οι συνομιλίες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα διαρκέσουν δύο ημέρες, και πρόκειται για το δεύτερο γύρο συνομιλιών για το εδαφικό στο ελβετικό θέρετρο μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών που πραγματοποιήθηκαν εκεί στις 7-11 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα `Εθνη σημειώθηκε σημαντική πρόοδος.

Η συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία των εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών και μελών των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών, ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:30 τοπική ώρα.

Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ αν υπήρξε περαιτέρω πρόοδος και προσέγγιση σε ό, τι αφορά τα κριτήρια για το εδαφικό, πηγή προσκείμενη στην ε/κ πλευρά ανέφερε πως είναι νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε και συνέστησε υπομονή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και η συζήτηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας όσων συμμετείχαν στην πρωινή συνάντηση, το οποίο είναι ορισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ τοπική ώρα, ενώ στο μεσοδιάστημα οι δυο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

Στην πρωινή συνάντηση των δυο ηγετών συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr