Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mέρκελ: Δεν είμαι ακόμα «ερείπιο» για να τα παρατήσω

Mέρκελ: Δεν είμαι ακόμα «ερείπιο» για να τα παρατήσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Είμαι μέρος της λύσης του προσφυγικού», διακήρυξε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις εκλογές του 2017.

«Διανύουμε δύσκολους καιρούς. Αυτό έπαιξε για μένα ένα ρόλο στο να είμαι και πάλι υποψήφια καγκελάριος», τόνισε, για να προσθέσει ότι «η ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας».

Στο ερώτημα, πότε νομίζει ότι «έρχεται το τέλος ενός πολιτικού», απάντησε: “Δεν θέλω να είμαι τότε ένα μισοπεθαμένο ερείπιο” και πρόσθεσε γελώντας πως κοιτάζοντας τον καθρέφτη “βρίσκω ότι δεν είμαι ακόμα.”

Για το αν η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ έχει να κάνει με την απόφασή της, η Μέρκελ απάντησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα και έθεσε η ίδια ένα άλλο ρητορικό: “Θα είχα αποφασίσει διαφορετικά, εάν δεν είχε γίνει το Brexit;”

Παραπέμποντας στη δήλωση Ομπάμα που την χαρακτήρισε «εναπομείνασα εκπρόσωπο των ελεύθερων, ανοικτών δυτικών δημοκρατιών», η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «γκροτέσκο και παράλογο να παρουσιάζεται ως ο κύριος πυλώνας”.

Η συνέντευξη κορυφώθηκε με επίθεση κατά των ξενοφοβικών του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε εκ νέου και το αντιϊσλαμικό κίνημα Pegida.

«Ακατανόητο αυτοί που απλώς λένε όχι να ισχυρίζονται πως «είναι ο λαός. Και εγώ είμαι λαός όπως και άλλοι», τόνισε η Μέρκελ.

“Το AfD έχει κολλήσει βέβαια σε μένα αλλά δεν θα παρακάμψει έτσι το πρόβλημα. Είμαι ήδη μέρος της λύσης”, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr