Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν αποκαλύπτει ποιος τον βάπτισε κρυφά στη Σοβιετική Ένωση

Ο Πούτιν αποκαλύπτει ποιος τον βάπτισε κρυφά στη Σοβιετική Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στην ταινία-ντοκιμαντέρ της Σάιντα Μεντβέντεβα με τίτλο «Πατριάρχης» στο κανάλι “Russia 1” ότι ο πατέρας του σημερινού Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου τον βάπτισε στο Λένινγκραντ το 1952.

Ο Ρώσος ηγέτης μίλησε για το πώς στο τέλος του 1952 ο πατέρας του, μέλος τότε του Κομμουνιστικού Κόμματος, τον είχε κρυφά βαφτίσει στον καθεδρικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ιερέας πρότεινε στη μητέρα του να τον ονομάσει Μιχαήλ προς τιμήν του πολιούχου του ιδίου του ιερέα που έφερε και το όνομά του, αλλά η μητέρα του Ρώσου ηγέτη αρνήθηκε και τον ονόμασε Vladimir προς τιμήν του πατέρα του.

Αργότερα, μιλώντας με τον ίδιο τον πατριάρχη Κύριλλο, ο Πούτιν ρώτησε πώς ήρθε στην Εκκλησία. Ο Κύριλλος απάντησε ότι ο πατέρας του ήταν ιερέας και εργάστηκε στο Λένινγκραντ στον καθεδρικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τότε ο Πούτιν ζήτησε από τον πατριάρχη να αποκαλύψει αν ο πατέρας του ήταν ο μόνος Μιχαήλ που υπηρετούσε ως ιερέας εκεί το 1952. Όταν έλαβε καταφατική απάντηση από τον Πατριάρχης συνειδητοποίησε πώς ήταν ο πατέρας του, εκείνος ο οποίος τον βάπτισε στην παιδική ηλικία του! .

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr