ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16/12 - Ποιοι συμμετέχουν - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ - Ένας ήρωας μουσουλμάνος επιτέθηκε στους τζιχαντιστές - Μεγάλος σεβασμός από τον Τραμπ
Η σφαγή των Εβραίων - Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες - 10χρονη μεταξύ των νεκρών
Αυστραλία: Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες του Σίδνεϊ - Στους 16 οι νεκροί και 40 οι τραυματίες
Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ο μανάβης Άχμεντ αλ Άχμεντ πάλεψε με έναν τζιχαντιστή κι έσωσε Εβραίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ο λαϊκισμός και ο πολιτικός εξτρεμισμός γνωρίζουν αύξηση στις δυτικές δημοκρατίες» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υποτιμάται ο ρόλος του διαδικτύου.
«Πιστεύω ότι οφείλουμε να μην υποτιμούμε αυτό που συμβαίνει με την ψηφιοποίηση και το Ίντερνετ» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας στη διάρκεια της πρώτης της ομιλίας στην ομοσπονδιακή Βουλή, από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία.
Όπως παρατήρησε, η διασπορά πλαστών πληροφοριών στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στρώνουν το έδαφος στον λαϊκισμό.
«Έχουμε σήμερα πολλούς ανθρώπους που συμβουλεύονται μέσα που βασίζονται σε κανόνες πολύ διαφορετικούς από τα δημοσιογραφικά κριτήρια που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα. Δεν θέλω να πω ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος για την άνοδο του λαϊκισμού, αλλά θα ήθελα να σημειώσω ότι ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται μία άποψη ορίζεται διαφορετικά σήμερα σε σχέση με 25 χρόνια πριν», πρόσθεσε.
Όπως επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος «πλαστές ιστοσελίδες, κατασκευασμένες πληροφορίες, τρολ και προϊόντα αυτόματης αναπαραγωγής» αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαμορφώνουν άποψη.
«Κάτι άλλαξε… καθώς εξελισσόταν η παγκοσμιοποίηση», συνέχισε, σημειώνοντας ότι ο πολιτικός διάλογος αναπτύσσεται σε ένα «περιβάλλον τελείως διαφορετικό» από εκείνο που επικρατούσε κατά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.






















































