Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

24χρονος τζιχαντιστής: Έγινα μέλος στο ISIS για τα λεφτά κι από μίσος στους Αμερικανούς

24χρονος τζιχαντιστής: Έγινα μέλος στο ISIS για τα λεφτά κι από μίσος στους Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αντί Αμπάς Σαμπχάν, 24χρονος στρατολόγος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ο οποίος εμπλέκεται στον σχεδιασμό της αιφνιδιαστικής επίθεσης των τζιχαντιστών τον Οκτώβριο στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Κιρκούκ του Ιράκ, ομολόγησε στις κουρδικές Αρχές ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος για οικονομικούς λόγους.

Ο Σαμπχάν είχε πατριωτικά συναισθήματα για το Ιράκ και ήταν θυμωμένος με την καταστροφή που προκάλεσαν οι ΗΠΑ στην πατρίδα του πολύ πριν πάει με το Ισλαμικό Κράτος.

“Δεν έζησα παιδική ηλικία. Δεν μπόρεσα να σπουδάσω επειδή η οικογένειά μου δεν είχε χρήματα. Ο λαός μισεί τους Αμερικανούς και την κυβέρνησή τους”, είπε και συνέχισε: “Ένιωθα εγκαταλελειμμένος, όλοι νιώθαμε εγκαταλελειμμένοι”.

Όπως είπε εντάχθηκε στην οργάνωση για τα χρήματα και όχι από θρησκευτικό ζήλο.

“Στρατολογήθηκα στις αρχές του 2014, λίγους μήνες πριν το Ισλαμικό Κράτος πάρει τη Μοσούλη, από άνδρες του εμίρη Αμπού Ισλάμ Αλ Ιράκι”, είπε.

“Μου είπαν ότι θα υπερασπίζονταν την οικογένειά μου και θα τους εξασφάλισαν μια αξιοπρεπή ζωή. Έπρεπε να βοηθήσω τη μητέρα μου να ταΐσει τα τέσσερα αδέλφια μου”, εξήγησε.

“Έβγαζα 30 δολάρια τον μήνα εάν ήταν καλός μήνας. Το Ισλαμικό Κράτος μου έταξε 150 δολάρια τον μήνα. Όταν ορκίστηκα πίστη το έκανα για τα χρήματα, όχι για την πίστη”.

Αφού έγινε μέλος της οργάνωσης, οι καθοδηγητές άρχισαν να του διδάσκουν τις πεποιθήσεις της.

“Ήθελαν να μας διδάξουν σχετικά με το μαρτύριο. Έλεγαν, σκότωσε για εμάς και θα ανταμειφτείς με τον Παράδεισο. Όλοι ήμασταν πολύ νέοι. Είναι ευκολότερο να πείσεις τους νέους να θυσιάσουν τις ζωές τους για μια ιδέα”.

Η επιχείριση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ τον Οκτώβριο έγινε την πρώτη εβδομάδα από την έναρξη της επιχείρισης για την απελευθέρωση της Μοσούλης και κράτησε τρεις ημέρες.

Σκοτώθηκαν 116 αστυνομικοί, στρατιωτικοί και πολίτες και περισσότεροι από 80 τζιχαντιστές.

“Την είχαμε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια. Ήμασταν 100 άνδρες, όλοι από τη Χαουίτζα και οι 20 από εμάς φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά. Χωριστήκαμε σε ομάδες από 20 άνδρες και η κάθε μία ομάδα ανέλαβε να χτυπήσει κι ένα διαφορετικό κτίριο”.

Σύμφωνα με τον Σαρχάντ Καντίρ, αστυνομικό διευθυντή του Κιρκούκ, η επίθεση με 100 τζιχαντιστές δεν είχε στόχο να καταλάβει την πόλη αλλά να κάνει επίδειξη δύναμης.

“Γνώριζαν ότι θα χάσουν την επίθεση, γνώριζαν ότι θα χάσουν δεκάδες άνδρες, αλλά ήθελαν να δείξουν ότι παρά την έναρξη της επιχείρισης για τη Μοσούλη ότι είναι ικανοί”, είπε και τόνισε:

“Ανάμεσά τους είναι πολλοί νέοι και άνεργοι, φυσικά, αλλά οι ηγέτες των πυρήνων είναι καλά εκπαιδευμένοι και μορφωμένοι άνδρες”.

Ο Σαμπχάν και οι άλλοι που συνελήφθησαν από τις κουρδικές Αρχές αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Ισραήλ: Βρέθηκαν νεκροί τρεις όμηροι της Χαμάς στη Γάζα, μεταξύ τους και η Σάνι Λουκ

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με χημικά όπλα τους Κούρδους αντάρτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr