ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκκενώνει την Ταλ Αφάρ από τους ξένους τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος εκκενώνει την Ταλ Αφάρ από τους ξένους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διέταξε όλους τους ξένους εθελοντές που βρίσκονταν στην πολιορκημένη Ταλ Αφάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, να εγκαταλείψουν το συντομότερο την πόλη και να περάσουν στη Συρία.

Σύμφωνα με τοπική πηγή, ο έχων το γενικό πρόσταγμα οπλαρχηγός της οργάνωσης στην Ταλ Αφάρ, ο οποίος είναι επίσης αλλοδαπός, σε ομιλία του με ευκαιρία την προσευχή της Παρασκευής παρότρυνε τους ξένους τζιχαντιστές να εγκαταλείψουν την Ταλ Αφάρ και να πάνε στα εδάφη που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία.

Από την άλλη, όλοι οι Ιρακινοί τζιχαντιστές που βρίσκονται στην πόλη διατάχθηκαν να μείνουν σε αυτή και να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στις κυβερνητικές δυνάμεις που τους πολιορκούν και ολοκληρώνουν την περικύκλωση τους.

Την απόφαση να φύγουν οι ξένοι τζιχαντιστές από την πόλη την έλαβαν οι οπλαρχηγοί της οργάνωσης επειδή το τελευταίο διάστημα πλήθαιναν συνεχώς οι καβγάδες μεταξύ ντόπιων και ξένων τζιχαντιστών, κυρίως για τη μοιρασιά των λαφύρων.

Την Ταλ Αφάρ πολιορκούν οι ιρακινές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, παραστρατιωτική φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή που πλέον εντάχθηκε και επίσημα στον ιρακινό στρατό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Πρεσβευτής Ισραήλ στις ΗΠΑ: Η Τουρκία παραβίασε τις «κοινές κατανοήσεις» στη Συρία – Η Τουρκία ΔΕΝ τηρεί συμφωνίες

Σάρεν Χάσκελ: «Η Συρία θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»

Τουρκικά στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ – Νετανιάχου: «Δεν θα ανεχθούμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr