Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί ο Μουσταφά Ακιντζί

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί ο Μουσταφά Ακιντζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tη φημολογία περί παραίτησης του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί διέψευσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Αιτία για το θέμα στάθηκε δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Afrika”, το οποίο σχολίαζε ανταπόκριση του ΡΙΚ από την Κωνσταντινούπολη, όπου διατυπωνόταν, σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, ο ισχυρισμός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μετέβη την Παρασκευή στα κατεχόμενα προκειμένου να αποτρέψει τον Ακιντζί από το να παραιτηθεί.

«Η είδηση είναι αβάσιμη και δεν υπήρχε στην ατζέντα τέτοιο θέμα στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσαβούσογλου», τόνισε ο κ. Μπουρτζιού, υπογραμμίζοντας ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης «εργάζεται για να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο λαό».

Από την πλευρά της, η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, με ανακοίνωση, την οποία απέστειλε στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, διαψεύδει το δημοσίευμα της “Afrika”, χαρακτηρίζοντάς το «ανυπόστατο και ψευδές».

«Σε πρόγραμμα του ΡΙΚ, έπειτα από ερώτηση για φήμες ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θέλει να παραιτηθεί, είπα ότι στην τουρκοκυπριακή πλευρά τέτοια δημοσιεύματα ή φήμες δεν υπάρχουν, και πως αυτές οι φήμες φαίνεται να προέρχονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ελληνοκύπρια δημοσιογράφος.

Παράλληλα, σημειώνει πως «οι φήμες στην ελληνοκυπριακή πλευρά ότι ο Τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε στην Κύπρο για να πείσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να μην παραιτηθεί δεν φαίνεται να ευσταθούν, και είναι φυσικό ο Τούρκος υπουργός να πήγε στα κατεχόμενα για να ενημερωθεί, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν ο κ. Ακιντζί δεν είχε ενημερώσει κανένα Τούρκο αρμόδιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr