Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες άμαχοι από το ανατολικό Χαλέπι αναζητούν προστασία στους Κούρδους

Χιλιάδες άμαχοι από το ανατολικό Χαλέπι αναζητούν προστασία στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χιλιάδες άμαχοι έχουν διαφύγει από τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ζητώντας άσυλο και προστασία στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης, σύμφωνα με τον συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) Σαλέχ Μουσλίμ.

Το PYD είναι το σοσιαλιστικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας και συμμετέχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η Τουρκία κατηγορεί το σοσιαλιστικό κόμμα PYD ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

aleppo Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού τις τελευταίες ώρες. Με πράσινο χρώμα είναι οι συνοικίες που κατέχουν ακόμα οι τρομοκράτες, με κόκκινο η κυβέρνηση και με κίτρινο η κουρδική συνοικία.

Το PYD έχει οργανώσει τις ένοπλες πολιτοφυλακές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Ως σύμμαχος του Διεθνούς Συνασπισμού το PYD-YPG είναι και σύμμαχος της Ελλάδας, αφού και η Ελλάδα συμμετέχει στον Διεθνή Συνασπισμό.

Τα αποσαφηνίζουμε αυτά γιατί πολλοί Έλληνες “δημοσιογράφοι” μπερδεύονται και αναμεταδίδουν άκριτα την τουρκική προπαγάνδα, λόγω κυρίως άγνοιας αλλά και αμορφωσιάς.

Οι άμαχοι που διέφυγαν προς την κουρδοκρατούμενη συνοικία, η οποία δεν επηρεάζεται από τις μάχες του συριακού στρατού με τους τζιχαντιστές, είναι το λιγότερο 6.000, ενώ γίνεται λόγος έως και για 10.000.

Από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει το 45% του ανατολικού Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές.

Οι τζιχαντιστές που είναι οχυρωμένοι στο ανατολικό Χαλέπι είναι μέλη τουρκόφιλων ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων που δηλώνουν συνιστώσες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και μέλη οργανώσεων που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και τις παραφυάδες της. Σε καμία περίπτωση δεν είναι “αντάρτες”, είναι ισλαμιστικές συμμορίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr