ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γεωπολιτική, Ιωάννης Μάζης, Κυπριακό Ζήτημα, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων
Τραμπ: «Μου το είπε η CIA» ότι ο Χαμενεΐ εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια ομοφυλοφιλική σχέση
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
WSJ: Ο Τραμπ ενδέχεται να στείλει 10.000 στρατιώτες μέχρι την επόμενη εβδομάδα
Νίκος Δένδιας: Δεν υπάρχει «ούτε μια Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας ο οποίος να μην έχει πάντοτε στο μυαλό του ότι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η νέα πρόκληση με την Τουρκική ΝΟΤΑΜ για την Κάσο, αναβιβάζει το σκηνικό των προκλήσεων μετά τις δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα 18 νησιά του Αιγαίου, μαζί με την αναβάθμιση των απαιτήσεων, όπου τα Ίμια απροκάλυπτα πλέον τα χαρακτηρίζουν τουρκικά, είπε ο γεωπολιτικός αναλυτής και καθηγητής πανεπιστημίου Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 9.84.
Ο ίδιος επέμεινε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται ακόμη και για θερμό επεισόδιο με άλλοθι ένα σκηνικό έρευνας και διάσωσης στη Παναγιά ή τις Οινούσες στο Αιγαίο κατά τον Ιανουάριο.
Κατά τον ίδιο τα όποια σχέδια, χάρτες και εδαφικά για την Κύπρο, δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από την ορθή γραμμή του Ελληνικού ΥΠΕΞ, ότι πρωτίστως θα πρέπει να λυθεί το θέμα των εγγυήσεων στη Κύπρο.
Ο Ιωάννης Μάζης σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα έχει την αμυντική επάρκεια αποτροπής, αλλά η αποστρατικοποίηση της Κάσου που θέτει η Τουρκία δεν είναι απλό θέμα και σχετίζεται με άλλα νησιωτικά συμπλέγματα και την ΑΟΖ μέχρι την Κύπρο.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε ένα θερμό επεισόδιο η ισορροπίες στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα άλλαζαν θεαματικά και αυτό δεν μπορεί να το υποτιμάει κανείς.























































