Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνής Αμνηστία για επιστροφές προσφύγων: Υποκριτική η πίεση της ΕΕ στην Ελλάδα

Διεθνής Αμνηστία για επιστροφές προσφύγων: Υποκριτική η πίεση της ΕΕ στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υποκριτική χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία την πίεση που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες, ώστε οι μεταφορές προσφύγων προς τη χώρα μας να μποούν να ξαναρχίσουν, βάσει του κανονισμού του Δουβλίνου.

“Η πίεση αυτή είναι υποκριτική, καθώς ένας από τους κύριους λόγους εξαιτίας των οποίων είναι τόσο άθλιες οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα νησιά, είναι η Συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

«Φαίνεται ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλοι οι δρόμοι για τους πρόσφυγες οδηγούν στην Ελλάδα. Είναι εξωφρενικά υποκριτικό εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα είναι η μόνη υπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες, ενώ ο υπερπληθυσμός και το ανασφαλές κλίμα που επικρατούν στα ελληνικά νησιά, προκαλούνται ως επί το πλείστον από τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, και επιδεινώνονται από την έλλειψη αλληλεγγύης που δείχνουν άλλες χώρες της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων», επισημαίνει στην ανακοίνωση η Ιβέρνα Μακ Γκόυαν, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στο Γραφείο των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

«Οι συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά είναι ο υπερπληθυσμός, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η έλλειψη ζεστού νερού, η βία και οι υποκινούμενες από μίσος επιθέσεις. Ενώ έχουμε εδώ και πολύ καιρό ζητήσει τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, η αναγκαστική παραμονή των προσφύγων στα νησιά, έτσι ώστε να επιστρέφονται στην Τουρκία, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει η Τουρκία στη “Συμφωνία”, είναι απάνθρωπη. Πρέπει αμέσως η πίεση προς την Ελλάδα να ελαττωθεί και όχι να αυξηθεί», σημειώνει η Iβ. Μακ Γκούαν.

Η Διεθνής Αμνηστία, προκειμένου να μειωθεί η πίεση προς την Ελλάδα, προτείνει, οι αιτούντες άσυλο να μεταφέρονται επειγόντως από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες και να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr