ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Με τους υπουργούς του Ρέντσι στελέχωσε την κυβέρνηση ο Τζεντιλόνι

Ιταλία: Με τους υπουργούς του Ρέντσι στελέχωσε την κυβέρνηση ο Τζεντιλόνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Πάολο Τζεντιλόνι,

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε το απαιτούμενο πράσινο φως στη σύνθεση της κυβέρνησης που του παρουσίασε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Σε ότι αφορά τις θέσεις-κλειδιά: το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντζελίνο Αλφάνο (γραμματέας της Νέας Κεντροδεξιάς, πρώην επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών), ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών τοποθετείται ο κεντροαριστερός Μάρκο Μινίτι και υπουργός οικονομικών παραμένει ο Πιςρ Κάρλο Πάντοαν.

Οι ομοιότητες με την κυβέρνηση Ρέντσι είναι πολλές: ο Κάρλο Καλέντα παραμένει στο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, η Μαριάνα Μαντία στην Δημόσια Διοίκηση, ο Αντρέα Ορλάντο διατηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η Μαρία Έλενα Μπόσκι, πρώην υπουργός Θεσμικών Μεταρρυθμίσεων, μετά την απόρριψη της συνταγματικής αναθεώρησης αναλαμβάνει υφυπουργός προεδρίας.

«Θα συνεχισθεί το έργο της κυβέρνησης Ρέντσι και θα διευκολυνθεί ο διάλογος των κοινοβουλευτικών δυνάμεων για τον νέο εκλογικό νόμο. Δεν αγνοούμε τις κοινωνικές δυσκολίες, ιδίως για την μέση αστική τάξη και για τον Νότο της χώρας, όπου η ανεργία είναι ένα πρόβλημα που έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις», τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

«Στην Ευρώπη η Ιταλία δίνει μάχη για μια κοινή πολιτική στο μεταναστευτικό και για μια οικονομική πολιτική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη. Θα καταβάλλω συνεχείς προσπάθειες για αυτά τα δυο θέματα», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι, ο οποίος, πάντως, «γνωρίζει ότι υπάρχουν δυσκολίες, ιδίως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα».

Μένει να διαπιστωθεί αν η ομάδα των δεκαοκτώ γερουσιαστών που στο παρελθόν ανήκαν στα κόμματα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Μάριο Μόντι θα αρνηθούν όντως, όπως δήλωσαν νωρίτερα, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση, η πλειοψηφία της κυβέρνησης Τζεντιλόνι στην γερουσία θα ήταν οριακή, ίσως και μιας μόνον ψήφου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini – Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Γαλλοεβραίος τουρίστας με κιπά δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη Ρώμη ενώ οι δράστες φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

POLITICO: Στα χαρακώματα Μελόνι-Σάντσεθ για το μεταναστευτικό – «Μπλόκο» στα σύνορα

Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας-Ισπανίας για την αναστολή της Σένγκεν – Σκληρές δηλώσεις και απειλές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr