Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανοί νεοναζί στρατολογούσαν Βραζιλιάνους για το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ

Ουκρανοί νεοναζί στρατολογούσαν Βραζιλιάνους για το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ουκρανοί νεοναζί αναζητούσαν να στρατολογήσουν ακροδεξιούς μισθοφόρους μέχρι και στη Βραζιλία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος της βραζιλιάνικης Αστυνομίας στο Sputnik.

Ακροδεξιοί από το παραστρατιωτικό ναζιστικό ουκρανικό “Τάγμα Αζόφ” έφτασαν μέχρι τη Βραζιλία για να στρατολογήσουν ομοϊδεάτες τους για μισθοφόρους και να τους στείλουν να πολεμήσουν ενάντια στους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα φέτος η Αστυνομία της βραζιλιάνικης πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ έλαβε πληροφορίες σχετικά με την παρουσία Ουκρανών στη χώρα τους που προσπαθούσαν να στρατολογήσουν τοπικούς νεοναζί για να υπηρετήσουν στο “Τάγμα Αζόφ”.

Μιλώντας στο Sputnik Brazil ο Πάουλο Σέζαρ Τζάρτζι, επικεφαλής της ομάδας της Αστυνομίας στο Πόρτο Αλέγκρε που διεξήγαγε την έρευνα σχετικά με την στρατολόγηση Βραζιλιάνων νεοναζί από τους Ουκρανούς, είπε ότι οι Αρχές πραγματοποίησαν προσαγωγές και συλλήψεις στο Πόρτο Αλέγκρε και σε επτά ακόμα πόλεις της Πολιτείας που σχετίζονταν με το “Τάγμα Αζόφ”.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι πρώτες ναζιστικές οργανώσεις είχαν εμφανιστεί στην Πολιτεία του στις αρχές του 2000. Τότε πολλές νεοναζιστικές ομάδες είχαν μπει στο στόχαστρο των Αρχών και είχαν υποστεί διώξεις. Αυτό όμως δεν τις εξαφάνισε.

“Πριν από δέκα μήνες λάβαμε πληροφορίες ότι άτομα από την Ουκρανία κι άλλες ανατολικές χώρες ήρθαν στη Βραζιλία για να στρατολογήσουν μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων στο Τάγμα Αζόφ και να τους στείλουν στην Ουκρανία”, είπε ο Τζάρτζι.

Η βραζιλιάνικη Αστυνομία ξεκίνησε τότε αμέσως την “επιχείριση Αζόφ”, όπως την ονόμασαν, για να πιάσουν τους στρατολόγους κι όσους εκδήλωναν ενδιαφέρον για στράτευση.

Πολλοί κρατήθηκαν, έδωσαν καταθέσεις και συγκεντρώθηκαν πολλά στοιχεία.

“Δυστυχώς”, πρόσθεσε ο Τζάρτζι, “μετά τις αρχικές τους προσαγωγές, η βραζιλιάνικη Αστυνομία αναγκάστηκε να αφήσει τους Ουκρανούς στρατολόγους ελεύθερους, επειδή στη Βραζιλία μπορεί να συλληφθεί κάποιος μόνο όταν διαπράξει κάποιο έγκλημα ή ύστερα από δικαστική εντολή”.

“Δεν καταφέραμε να τους πιάσουμε επ αυτοφόρω”, εξήγησε και “η δικαστική εντολή ήταν μόνο για προσαγωγή και ανάκριση”.

Ωστόσο, η επιχείριση της Αστυνομίας είχε μερική επιτυχία. Αρκετοί Βραζιλιάνοι νεοναζί που πιάστηκαν κατέληξαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής επειδή καταζητούνταν ήδη για άλλα εγκλήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr