Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η σκυλίτσα του Πούτιν και το παρ’ολίγον διπλωματικό επεισόδιο (βίντεο)

Η σκυλίτσα του Πούτιν και το παρ’ολίγον διπλωματικό επεισόδιο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα «δυνατά» του χρειάστηκε να βάλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να αποτρέψει την σκυλίτσα του Γιούμε, να προκαλέσει χάος σε συνέντευξη που επρόκειτο να παραχωρήσει την Τρίτη σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Εν όψει της επίσκεψής του στην Ιαπωνία που άρχισε την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος έφερε μαζί του την Γιούμε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Ιάπωνες δημοσιογράφους.

Εκεί ο μεγαλόσωμος σκύλος, ράτσας ακίτα, έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου, όπως ακριβώς το αφεντικό της, να τραβήξει την προσοχή όλων.

Ο Ρώσος πρόεδρος ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη στο Nippon TV και την εφημερίδα Yomiuri Shimbun, ενόψει της επερχόμενης επίσκεψής του στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν να δουν το σκυλί και να «ελέγξουν» αν έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο του «σπίτι».

Δώρο των Ιαπώνων

Σημειώνεται ότι η Γιούμε είχε δοθεί πριν από τέσσερα χρόνια στον Πούτιν από τον κυβερνήτη της περιφέρειας Ακίτα της Ιαπωνίας, ως μια συμβολική χειρονομία ευγνωμοσύνης προς τη Ρωσία για τη βοήθειά της μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που είχε πλήξει την περιοχή το 2011.

Το συμπαθές τετράποδο τότε ήταν τριών μηνών.

Η Γιούμε, στην οποία δεν φόραγε λουρί, μπήκε στην αίθουσα ήσυχα, σύντομα ωστόσο άρχισε να γαβγίζει δυνατά στους δημοσιογράφους, οι οποίοι παρέμεναν ακίνητοι και χαμογελούσαν στο σκύλο.

Ο Πούτιν τελικά τράβηξε το ενδιαφέρον της Γιούμε προσφέροντάς της λιχουδιές προτού κάνει μια μικρή επίδειξη των κόλπων στα οποία εκείνη επιδίδεται.

«Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε την Γιούμε ευτυχισμένη και ευδιάθετη. Εντούτοις, ξαφνιαστήκαμε λίγο και φοβηθήκαμε όταν στην αρχή της συνάντησής μας» αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, είπε ένας από τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που έδωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι η Γιούμε ήθελε να τον προστατεύσει.

«Καλά κάνατε και προσέχατε. Η Γιούμε δεν είναι ανόητο σκυλί» τόνισε.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εδώ, τηλεοπτικές κάμερες, αναμμένοι προβολείς και φωτογραφικές μηχανές. Είναι σκύλος-φύλακας» τόνισε.

H Ιαπωνία, πριν από την επίσκεψη του Πούτιν, ήθελε να του δωρίσει έναν «γαμπρό» για την Γιούμε, της ίδιας ράτσας, αλλά το Κρεμλίνο αρνήθηκε. Καμία από τις δύο πλευρές δεν αποκάλυψε τον λόγο.

Ο Πούτιν είναι γνωστός λάτρης των σκυλιών και πολλές φορές έχει δεχτεί ως δώρο κουτάβια από το 2000, που ξεκίνησε την θητεία του στην προεδρία της χώρας. Σε αυτά συμπεριλαμβανόταν και το αγαπημένο του μαύρο λαμπραντόρ ριτρίβερ, η Κόνι, η οποία πέθανε το 2014.

Η Κόνι, μάλιστα, «πρωταγωνίστησε» σε διπλωματικό επεισόδιο, καθώς το 2007 κατηγορήθηκε για εκφοβισμό της Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο ηγετών στην οικία του στη Μαύρη Θάλασσα.

Επισημαίνεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος φοβάται τα σκυλιά.

Μετά το περιστατικό, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν γνώριζε την φοβία αυτή της Μέρκελ και ζήτησε συγγνώμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μακρόν έστειλε τη Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία – Θα πάρει φωτιά η Ευρώπη;

Μόσχα: Τελική πρόβα στην Κόκκινη Πλατεία για την μεγάλη παρέλαση της 9ης Μαΐου για την «Ημέρα της νίκης»

Ιταλός υπ. Άμυνας: Οι Ιταλοί στρατιώτες δεν θα έχουν άμεση δραστηριοποίηση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr