Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αυστριακή Βουλή ψήφισε την απαλλοτρίωση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Χίτλερ

Η αυστριακή Βουλή ψήφισε την απαλλοτρίωση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Χίτλερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδόλφος Χίτλερ, Αυστρία,

Σχέδιο νόμου για την απαλλοτρίωση του σπιτιού, στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, την Πέμπτη.

Κατά της απαλλοτρίωσης του σπιτιού στο Μπρανάου αμ Ιν, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές του μικρού κόμματος «Ομάδα Στρόναχ», του εκκεντρικού Αυστροκαναδού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ και μερικοί από τους βουλευτές του νεοφιλελεύθερου κόμματος “ΝΕΟΣ”.

Ο ομοσπονδιακός νόμος που ψηφίστηκε προβλέπει την μεταβίβαση στο επίσημο κράτος του δικαιώματος ιδιοκτησίας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την πώληση του σπιτιού από την ιδιοκτήτρια του, στην οποία θα καταβληθεί τώρα η αναλογούσα αποζημίωση.

Με το νόμο δίνεται ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο κράτος και την ιδιοκτήτρια, διαμάχη που είχε ξεκινήσει από το 2011, με το σπίτι να παραμένει από τότε κενό, ενώ κατά διαστήματα είχαν γίνει διάφορες προτάσεις ως προς τη μελλοντική χρήση του.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, για το κτίριο υπάρχουν σκέψεις για χρήση, μετά την διαμόρφωσή του, για κοινωνικές ή άλλες διοικητικές υπηρεσίες και σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμείνει οποιαδήποτε διασύνδεσή του με το πρόσωπο του Χίτλερ, διότι διαφορετικά θα συνεχίζεται ο μύθος του σπιτιού όπου γεννήθηκε.

Διαγωνισμός

Σύμφωνα με τον Σομπότκα, σχεδιάζεται η διεξαγωγή διαγωνισμού αρχιτεκτόνων για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου, με στόχο, μέσα από αυτή την αρχιτεκτονική αναδιαμόρφωση που θα αλλάζει ριζικά την εικόνα του να μην είναι πλέον δυνατό να αποτελεί τόπο μνήμης και προσκυνήματος για νεοναζιστές και ακροδεξιούς.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερες τοποθετήσεις του ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών είχε ταχθεί υπέρ της κατεδάφισης του κτιρίου ως «καθαρότερης λύσης», ωστόσο με κάτι τέτοιο θα προέκυπταν πρακτικά προβλήματα εξαιτίας του γεγονότος ότι το κτίριο, δηλαδή η πρόσοψή του, έχει κριθεί ως διατηρητέο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Αυστρία: Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12χρονη από 17 εφήβους- Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

Ένοχος για ψευδορκία ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Ο Ερντογάν που δήλωνε θαυμαστής του Χίτλερ τώρα λέει ότι ο Νετανιάχου είναι σαν τον Χίτλερ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr