Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιορδανία: Επτά νεκροί από ένοπλες επιθέσεις σε τουριστική περιοχή

Ιορδανία: Επτά νεκροί από ένοπλες επιθέσεις σε τουριστική περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μία Καναδή τουρίστρια, έπεσαν νεκροί κοντά σε τουριστική τοποθεσία στη νότια Ιορδανία κατά τη διάρκεια επιθέσεων ενόπλων.

Εκτός από την Καναδή, τη ζωή τους έχασαν τέσσερις αστυνομικοί και δύο Ιορδανοί πολίτες, ενώ πολλοί τραυματίσθηκαν σε σειρά επιθέσεων στο Καράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιορδανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σπίτι της πόλης κατά αστυνομικής περιπόλου η οποία έλαβε κλήση για πυρκαγιά. Οι ένοπλοι που βρίσκονταν στο κτήριο άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια διέφυγαν.

Λίγη ώρα αργότερα ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον άλλης αστυνομικής περιπόλου και ταυτόχρονα άλλοι ένοπλοι που είχαν οχυρωθεί εντός του ιστορικού κάστρου της πόλης επιτέθηκαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος του Καράκ «τραυματίζοντας πολλούς αστυνομικούς και περαστικούς».

Στην συνέχεια, η αστυνομία περικύκλωσε το κάστρο και τη γύρω περιοχή αναζητώντας τους δράστες.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι για κάποιο διάστημα άνθρωποι εγκλωβίσθηκαν σε ένα από τα πρώτα επίπεδα του κάστρου όταν οι ένοπλοι βρήκαν εκεί καταφύγιο, αλλά διέψευσε τα περί κράτησης ομήρων που είχε αναφέρει νωρίτερα άλλος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν λόγο για «πέντε έως έξι ενόπλους», όμως ο Ιορδανός πρωθυπουργός Χάνι Μούλγι δήλωσε ότι «οι ειδικές δυνάμεις και αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει» 10 άνδρες που βρίσκονται οχυρωμένοι στο εσωτερικό του κάστρου του Καράκ, το οποίο περιγράφεται από τους τουριστικούς οδηγούς ως «λαβύρινθος θολωτών δωματίων και ατελείωτων διαδρόμων».

Η Ιορδανία, η οποία έχει υπάρξει κατά το παρελθόν στόχος ισλαμιστικών επιθέσεων, είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, ενώ φιλοξενεί δυνάμεις του συνασπισμού στο έδαφός της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Κρήτη: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Ηράκλειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr