Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Φαντομάς” ο Τυνήσιος τζιχαντιστής του Βερολίνου – Κυκλοφορεί άκρως επικίνδυνος (φωτο και βίντεο)

“Φαντομάς” ο Τυνήσιος τζιχαντιστής του Βερολίνου – Κυκλοφορεί άκρως επικίνδυνος (φωτο και βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άφαντος παραμένει ο νούμερο ένα ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο, Τυνήσιος Ανίς Αμρί, καθώς οι έρευνες της γερμανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό του έχουν αποβεί άκαρπες, μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής, ότι ένας άνδρας με τα χαρακτηριστικά του Αμρί εθεάθη στην πόλη Άαλμπορκ.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην προσεγγίσουν την περιοχή, γιατί είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Ανθρωποκυνηγητό στη Γερμανία

Οι Γερμανοί αστυνομικοί συγκεντρώνουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τις κινήσεις του τζιχαντιστή καταζητούμενου.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό rbb ο επικηρυγμένος Τυνήσιος εθεάθη και καταγράφηκε από κάμερα παρακολούθησης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς την Τρίτη, λίγη ώρα μετά το χτύπημα, σε ένα τζαμί που θεωρείται τόπος συνάντησης ισλαμιστών στη συνοικία Μοαμπίτ του Βερολίνου.

Το πρωί της Πέμπτης, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο για έρευνα.

Επίσης, οι αρχές διαθέτουν βιντεοσκοπημένες κινήσεις του υπόπτου από κάμερα παρακολούθησης λίγες ημέρες πριν την επίθεση, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα Bild δημοσίευσε το βράδυ της Πέμπτης, τμήμα λήψης από κάμερα αυτοκινήτου, όπου φαίνεται καθαρά η στιγμή της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά με τη μαύρη νταλίκα, η οποία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ξύλινα σπιτάκια της αγοράς. Στη συνέχεια, διακρίνονται οι πανικόβλητοι επισκέπτες της αγοράς να απομακρύνονται τρέχοντας από το σημείο.

Έρευνες στο Ομπερχάουζεν

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία της Ρηνανίας Βεστφαλίας συνέλαβε δύο αδέλφια από το Κοσσυφοπέδιο στην πόλη Ντούισμπουργκ, αποτρέποντας – σύμφωνα με ανακοίνωσή της – τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο CentrO της πόλης Ομπερχάουζεν.

Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο αποτελεί από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με 250 καταστήματα.

«Αυτήν τη στιγμή γίνονται εντατικές ανακρίσεις για να διαπιστώσουμε σε ποιο σημείο βρισκόταν η προετοιμασία για την τρομοκρατική επίθεση κι αν συμμετείχαν κι άλλα άτομα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο αδελφός του Αμρί τον καλεί να παραδοθεί

Από την Τυνησία ο αδελφός του φερόμενου ως δράστη τον κάλεσε να παραδοθεί.

«Εάν με ακούς, τότε θέλω να σου πω να παραδοθείς στην αστυνομία γιατί θα είναι πιο εύκολο για την οικογένειά σου», είπε σε δημοσιογράφους.

«Εάν κρύβεται ο αδελφός μου πίσω από την επίθεση τότε του λέω ότι μας ατιμάζει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΖΖ η μητέρα του δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της θα ήταν ικανός να κάνει μια τέτοια πράξη. «Προσευχόμαστε για τα θύματα» είπεμ ενώ η μεγαλύτερη αδελφή του δήλωσε:

«Αυτό που έγινε στη Γερμανία είναι ντροπή για την Τυνησία και για την οικογένειά μας».

La Stampa: Απείλησε να αποκεφαλίσει Χριστιανό

Ως έναν άκρως επικίνδυνο φανατικό Ισλαμιστή περιγράφει ο ιταλικός Τύπος τον βασικό ύποπτο για το τρομοκρατικό χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, αποκαλύπτοντας ότι δεν είχε διστάσει να απειλήσει ότι θα αποκεφαλίσει έναν Χριστιανό, όσο βρισκόταν σε φυλακή της Σικελίας.

Όπως αναφέρει η La Stampa, ο Ανίς Άμρι εξοργίστηκε όταν ένας Χριστιανός συγκρατούμενός του, δεν ήθελε να ακούσει την ισλαμιστική του προπαγάνδα και τις επίμονες προτροπές του να αλλαξοπιστήσει και να ασπαστεί τον ισλαμισμό.

Τα όσα αναφέρει η εφημερίδα έρχονται να ενισχύσουν τις υποψίες ότι ο Τυνήσιος καταζητούμενος μπορεί να είχε ταυτίσει τη δράση του με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, ήδη την περίοδο κατά την οποία εξέτισε την ποινή του σε φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο από το 2011 – 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr