ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ρεκόρ Γκίνες, Σρι Λάνκα, Φωτογραφίες, Χριστούγεννα, Χριστουγεννιάτικο Δέντρο,

















































Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ
Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Δικογραφία κατά αγροτών που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια στα Γιάννενα
Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ολόκληρο τον κόσμο υποστηρίζουν πως κατασκεύασαν οι αρχές της Σρι Λάνκα, αναμένοντας τη σχετική επιβεβαίωση από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες.
Με ύψος 73 μέτρων, το κατασκευασμένο από χάλυβα δέντρο -η κατασκευή του οποίου στοίχισε 80.000 δολάρια (76.000 ευρώ)- είναι διακοσμημένο με 600.000 λαμπιόνια, ενώ στην κορυφή του στέκεται ένα λαμπερό αστέρι έξι μέτρων.

Το δέντρο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας, Κολόμπο, είναι ψηλότερο κατά 18 μέτρα από αυτό το οποίο στήθηκε στην κινεζική πόλη Κουανγκτσόου την περασμένη χρονιά, καταρρίπτοντας, ανεπισήμως προς το παρόν, το σχετικό ρεκόρ.
Για την κατασκευή του, εκατοντάδες λιμενεργάτες και εθελοντές εργάστηκαν επί τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το Associated Press.
Πάντως, το κόστος κατασκευής του δέντρου προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία έκανε λόγο για σπατάλη χρημάτων που θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για την ανακούφιση των φτωχότερων οικογενειών.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο πρωθυπουργός Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε επέμεινε ότι οι πόροι για την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου δέντρου προήλθαν από δωρεές ιδιωτών.

Σημειώνεται ότι μόνο το 7% του πληθυσμού της Σρι Λάνκα που φτάνει τα 20 εκατομμύρια, είναι χριστιανοί.






















































