Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Mαύρο κουτί» και στα αυτοκίνητα – Ποια ασφαλιστική εταιρεία θα το χρησιμοποιήσει

«Mαύρο κουτί» και στα αυτοκίνητα – Ποια ασφαλιστική εταιρεία θα το χρησιμοποιήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Μαύρο κουτί” στα αυτοκίνητα που ασφαλίζει σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η ασφαλιστική εταιρεία Allianz, σε συνεργασία με την Marmalade, με στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας!

Αυτό που θέλει να πετύχει η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία σε συνεργασία με την Marmalade ώστε να μειωθούν τα ποσοστά κλοπών αυτοκινήτων, είναι να επεκταθεί η χρήση του μαύρου κουτιού στα αυτοκίνητα, το οποίο θα συνεργάζεται με το σύστημα GPS του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το nextdeal.gr, αφορμή στάθηκε ένα περιστατικό κλοπής στο Hertfordshire, όπου η αστυνομία κατάφερε να το εντοπίσει 25 μίλια μακριά από το σπίτι του κατόχου του, όπου και εκλάπη. Η αστυνομία έκανε χρήση των δεδομένων που εξέπεμπε το μαύρο κουτί, κατάφερε να εντοπίσει το αυτοκίνητο και να προβεί στη σύλληψη δυο ανδρών, λίγες ώρες έπειτα από την κλοπή του αυτοκινήτου. Για το περιστατικό έκανε δηλώσεις ο CEO της Marmalade, Crispin Moger: «Είναι πραγματικά ευτυχές το γεγονός ότι με τη χρήση της εν λόγω τεχνολογίας βρέθηκε το αυτοκίνητο του πελάτη μας και είμαι σίγουρος ότι στο προσεχές μέλλον θα ακούμε όλο και συχνότερα για τέτοια περιστατικά που θα συνοδεύονται με τέτοια ευτυχή κατάληξη. Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι αν επεκταθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία, θα δούμε πολλά κλεμμένα αυτοκίνητα να επιστρέφονται στους κατόχους τους».

Για την περίπτωση που σας προαναφέραμε, το μαύρο κουτί έδειξε πως το αυτοκίνητο κλάπηκε στις 9.37 το πρωί, με τη διαδρομή να είναι σημειωμένη ως κόκκινη, δηλαδή η οδήγηση που έκαναν οι κλέφτες ήταν επικίνδυνη με βίαιες επιταχύνσεις και απότομες στροφές. Επιπλέον σημειώθηκαν κι άλλες διαδρομές την ίδια μέρα, στην περιοχή του Βόρειου Λονδίνου.

Η υπηρεσία της τηλεματικής και του μαύρου κουτιού, πέρα από την μεγαλύτερη προστασία του αυτοκινήτου και την μείωση των αποζημιώσεων κλοπής από την ασφαλιστική εταιρεία, προάγει και την ασφαλέστερη οδήγηση.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η εταιρεία Marmalade μέσω του μαύρου κουτιού, ελέγχει τη συμπεριφορά των νέων οδηγών κατά τη διάρκεια οδήγησης. Αν το σύστημα καταγράψει επιθετική οδήγηση, τότε το τμήμα customer care καλεί τον οδηγό εντός 24 ωρών, συζητάει μαζί του τι ακριβώς συνέβη και οδήγησε κατά τέτοιο τρόπο και τον συμβουλεύει ανάλογα. Αυτή η τεχνολογία έχει δώσει την δυνατότητα στην Marmalade να κάνει ρεκόρ στη μείωση ατυχημάτων και κατά συνέπεια να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από τη μείωση των αποζημιώσεων.

ΠΗΓΗ: nextdeal.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οριστικό: Τέλος στα καινούργια αυτοκίνητα με βενζίνη και ντίζελ από το 2035 στην Ε.Ε.

BMW και Porsche αναγκάζονται να αναστείλουν τη λειτουργία εργοστασίων τους

Δείτε το 12,5 εκατ. € υπεραυτοκίνητο CHAOS – Εξ’ ολοκλήρου ελληνικής κατασκευής

Η Volkswagen θέλει να απολύσει 30.000 για να γίνει «ανταγωνιστική»

Το λεωφορείο Irizar ie κερδίζει το βραβείο «Λεωφορείο της Χρονιάς 2021»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr