Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έπιασαν στα πράσα τρεις ανήλικους πρόσφυγες στη Γερμανία να “ριζοσπαστικοποιούνται”

Έπιασαν στα πράσα τρεις ανήλικους πρόσφυγες στη Γερμανία να “ριζοσπαστικοποιούνται”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπεύθυνοι ενός προσφυγικού σπιτιού στη Γερμανία, που έχει παραχωρηθεί για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, σήμαναν συναγερμό όταν ανακάλυψαν νεαρούς πρόσφυγες να παρακολουθούν προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και να μιμούνται τους τζιχαντιστές.

Οι υπεύθυνοι του σπιτιού, στην πόλη Φράιζινγκ (Freising) της Βαυαρίας, όχι μόνο έπιασαν τρεις νεαρούς πρόσφυγες να παρακολουθούν τα βίντεο των τζιχαντιστών αλλά κι ανακάλυψαν φωτογραφίες που είχαν τραβήξει μεταξύ τους που πόζαραν με τα σύμβολα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως γράφει η Müncher Merkur.

Οι Αρχές ερευνούν και τους τρεις σχολαστικά ώστε να αποσαφηνίσουν εάν οι νεαροί έχουν όντως ριζοσπαστικοποιηθεί ή απλώς μιμούνταν τους τρομοκράτες.

Τόσο η Αστυνομία όσο και η τοπική κυβέρνηση διαβεβαίωσαν ότι οι νεαροί θα παρακολουθούνται στενά από εδώ και πέρα.

Η Εύα Ντόρπινχαους, εκπρόσωπος της επαρχίας του Φράιζινγκ, επιβεβαίωσε ότι οι τρεις νεαροί πρόσφυγες παρακολουθούσαν βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και μάλιστα ένας από αυτούς είχε φτιάξει τη δική του αυτοσχέδια σημαία του ISIS.

Ο ένας από τους τρεις νεαρούς έχει περιγραφεί από το προσωπικό του κέντρου ασύλου ως “φιλόδοξος, επιμελής και φιλομαθής”.

Αυτά τα χαρακτηριστικά βεβαίως δεν είναι γνωρίσματα που δεν μπορεί να έχει ένας τζιχαντιστής τρομοκράτης.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό έστειλε ειδικούς στην καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίσης για να ασχοληθούν μαζί τους.

Ίσως έχουν την “ελπίδα” να τους επαναφέρουν στον “καλό δρόμο” με ψυχανάλυση και συζήτηση. Είναι πιθανό.

“Το να παρακολουθούν βίντεο του ISIS ή να κατασκευάζουν σημαία της οργάνωσης είναι γεγονότα που ίσως να φανερώνουν μια προχωρημένη διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης”, είπε ένας ειδικός του Γραφείου Μετανάστευσης ο οποίος τόνισε ότι η υπηρεσία του λαμβάνει πολύ σοβαρά την πιθανή απειλή από τους νεαρούς.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φράιζινγκ, Ερνστ Νόινερ, εξήγησε ότι δεν μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες στους νεαρούς επειδή δεν έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Ο ίδιος μάλιστα τους παρομοίασε με νεαρούς Γερμανούς που ζωγραφίζουν ναζιστικές σβάστικες, ένα απαγορευμένο σύμβολο στη Γερμανία.

Σε κάθε περίπτωση οι γερμανικές Αρχές φαίνεται να μην αντιμετωπίζουν με την ελαφρότητα του παρελθόντος τέτοια κρούσματα, ιδιαίτερα όταν πρόσφατες τζιχαντιστικές επιθέσεις ή απόπειρες είχαν ως δράστες ανήλικους πρόσφυγες.

Σοβαρές καταγγελίες αναφέρουν ότι σαλαφιστές ιεροκήρυκες (ακραίοι ιμάμηδες) εισέρχονται σε σπίτια που ζουν πρόσφυγες για να προσηλυτίσουν νεαρούς.

Ο Γάλλος λόγιος Ζιλ Κεπέλ (Gilles Kepel), καθηγητής πανεπιστημίου και ειδικός σε θέματα αραβικού κόσμου, έχει προειδοποιήσει ότι το πρόβλημα της ριζοσπαστικοποίησης νεαρών μουσουλμάνων θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν εσωτερικό ευρωπαϊκό πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr