Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Μόσχας: Πολιτικό πτώμα ο Ομπάμα – Εντολή Πούτιν για αντίποινα στις ΗΠΑ

Οργή Μόσχας: Πολιτικό πτώμα ο Ομπάμα – Εντολή Πούτιν για αντίποινα στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για πλήγμα στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας το νέο γύρο κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία, δίνοντας μάλιστα εντολή για αντίποινα!

Ο Πούτιν, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, θα δώσει εντολή να επιβληθούν «προσήκοντα» αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την απέλαση 35 διπλωματών τους οποίους η Ουάσινγκτον θεωρεί κατάσκοπους κηρύσσοντάς τους ανεπιθύμητους.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους μέτρα, καθώς η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδίδει την εξουσία σε τρεις εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι πέραν των απελάσεων, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνουν δύο ρωσικά κτιριακά συγκροτήματα στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ.

Νωρίτερα ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Κονσταντίν Ντολγκόφ, σε μία πρώτη αντίδραση της Μόσχας μετά από την απόφαση της Ουάσιγκτον για την απέλαση 35 Ρώσων αξιωματούχων, ανέφερε ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία βλάπτουν την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Ντολγκόφ χαρακτήρισε αντιπαραγωγικές τις κυρώσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

“Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο (…) πολιτικών πτωμάτων”

Την ίδια ώρα, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αποτελούν τον «επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων», υποστήριξε ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει λόγο, ούτε πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να προχωρά σε τόσο δραστικά και καταστροφικά βήματα στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία», έκρινε ο Καζάτσεφ, συμπληρώνοντας: «Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο (…) πολιτικών πτωμάτων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr