Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Δεν θα απελάσω Αμερικανούς διπλωμάτες – Προβοκάτορας ο Ομπάμα

Πούτιν: Δεν θα απελάσω Αμερικανούς διπλωμάτες – Προβοκάτορας ο Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, τότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν τρολάρει και μάλιστα άγρια τον Μπαράκ Ομπάμα! Ο Ρώσος πρόεδρος όχι μόνο αποφάσισε να μην απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες, ως απάντηση σε αντίστοιχη κίνηση του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, αλλά φρόντισε να του ρίξει και αλάτι στην πληγή: διεμήνυσε πως για την όποια απόφασή του σχετικά με τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις θα περιμένει να αναλάβει επίσημα καθήκοντα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τη φημολογούμενη επίθεση Ρώσων χάκερ στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις από τη Ρωσία, αλλά δεν διευκρίνισε ποιές θα είναι αυτές. Επιτέθηκε στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας πως τα “μη φιλικά βήματα” από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είναι προβοκάτσια που στοχεύει στο να υπονομεύσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Και διεμήνυσε πως για την όποια απόφαση, θα περιμένει την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα με βάση την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η πρόταση Λαβρόφ

Την τακτική οφθαλμόν αντί οφθαλμού υιοθέτησε πάντως ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. Και το υπουργείο του πρότεινε νωρίτερα στον Ρώσο πρόεδρο να “απαντήσει” στην απόφαση των ΗΠΑ να απελάσουν 35 Ρώσους διπλωμάτες κατηγορώντας τους για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές με την απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών και το “λουκέτο” σε δυο διπλωματικές αποστολές στην Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr