Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο “χαλίφης” όρισε εμίρη της πολιορκημένης Ταλ Αφάρ έναν 40χρονο καθηγητή μαθηματικών

Ο “χαλίφης” όρισε εμίρη της πολιορκημένης Ταλ Αφάρ έναν 40χρονο καθηγητή μαθηματικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια τοπική πηγή από τη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή στο Ιράκ αποκάλυψε ότι ο “χαλίφης” της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, προήγαγε έναν από τους τοπικούς ηγέτες της οργάνωσης σε εμίρη της πόλης Ταλ Αφάρ, που βρίσκεται δυτικά της Μοσούλης.

Ο νέος τζιχαντιστής εμίρης της Ταλ Αφάρ ονομάζεται Αμπού Ασάντ Αλ Ιράκι, όπως μεταδίδει το Al Sumaria News.

Αποστολή του νέου εμίρη είναι να υπερασπιστεί την Ταλ Αφάρ που πολιορκείται από την ιρακινή σιιτική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης).

Όπως έγινε γνωστό ο νέος εμίρης είναι ένας 40χρονος καθηγητής μαθηματικών κι ένας από τους σημαντικούς ηγέτες των μυστικών τζιχαντιστικών πυρήνων της Μοσούλης, πριν αυτή καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Η τοποθέτησή του 40χρονου Ιρακινού τζιχαντιστή σε εμίρη της Ταλ Αφάρ έγινε από τον “χαλίφη” με το σκεπτικό να πειθαρχήσουν οι ντόπιοι τζιχαντιστές σε έναν δικό τους αρχηγό και να πάψουν οι εσωτερικές έριδες στην οργάνωση εξαιτίας των πολλών αλλοδαπών σε ηγετικές θέσεις.

Το γεγονός ότι ο Αμπού Ασάντ Αλ Ιράκι είναι και μορφωμένος, εμπνέει μεγαλύτερο σεβασμό στους συντζιχαντιστές του.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Νομεβρίου 2016 η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι κατάφερε να απελευθερώσει το αεροδρόμιο της Ταλ Αφάρ από το Ισλαμικό Κράτος. Από τότε όμως δεν έχει κινηθεί πιο κοντά στην πόλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr