Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Μέρκελ έσωσε την τιμή μας” λέει ο Μακρόν για την υποδοχή προσφύγων

“Η Μέρκελ έσωσε την τιμή μας” λέει ο Μακρόν για την υποδοχή προσφύγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπεραμυνόμενος με σθένος της προσφυγικής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ, ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν τονίζει σε δηλώσεις του στη Süddeutsche Zeitung ότι το να κατηγορεί κανείς στην καγκελάριο ότι έκανε τη γερμανική πρωτεύουσα και ολόκληρη την Ευρώπη έρμαιο της τρομοκρατίας είναι μια «αηδιαστική υπεραπλούστευση».

Ασκώντας έμμεση κριτική στη νυν γαλλική κυβέρνηση -της οποίας υπήρξε μέλος μέχρι και τον Αύγουστο- για την επιφυλακτική προσφυγική της πολιτική, ο πρώην υπουργός Οικονομίας επισημαίνει ότι με την υποδοχή, φιλοξενία και εκπαίδευση προσφύγων, η Μέρκελ και το σύνολο της γερμανικής κοινωνίας «διέσωσαν τη συλλογική μας αξιοπρέπεια».

Το λάθος της Ευρώπης, όπως αναφέρει, είναι ότι δεν αναζήτησε εξαρχής κοινές απαντήσεις στις προκλήσεις της μετανάστευσης.

Όταν η Ιταλία αντιμετώπιζε ήδη προ τεσσάρων χρόνων μαζικά προσφυγικά κύματα στη Λαμπεντούζα, Γερμανία και Γαλλία την αφήσαμε μόνη της, λέει χαρακτηριστικά.

Η ασφάλεια της ηπείρου, η διαχείριση της μετανάστευσης και η ενσωμάτωση προσφύγων είναι διαρκείς προκλήσεις, τις οποίες η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει από κοινού, συμπληρώνει.

«Η λύση έγκειται στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και όχι σε έναν αναποτελεσματικό εθνικό απομονωτισμό».

Εκτιμώντας, τέλος, ότι η τρομοκρατία θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη, ο Μακρόν τονίζει ότι θα πρέπει να οικοδομηθεί τάχιστα μια κυρίαρχη Ευρώπη, που θα είναι σε θέση να προστατεύει τους πολίτες της από εξωτερικούς κινδύνους.

Επίσης, και μολονότι τα ανοιχτά σύνορα βοήθησαν τη φυγή του δράστη του Βερολίνου, η ελευθερία της μετακίνησης στον χώρο Σένγκεν θα πρέπει να αίρεται μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αντ’ αυτού ο ίδιος ζητά την περαιτέρω ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr