Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουιγούρος ο μακελάρης του Ρέινα, λέει η τουρκική κυβέρνηση

Ουιγούρος ο μακελάρης του Ρέινα, λέει η τουρκική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ουιγούρος είναι κατά πάσα πιθανότητα ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης και οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έχουν εντοπίσει που μπορεί να βρισκόταν και ποιες ήταν οι διασυνδέσεις του, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber, ο Καϊνάκ ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ο δράστης να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Επεσήμανε όμως ότι οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πιο πιθανό να έχουν αποτέλεσμα.

Όπως υποστήριξε, ο ένοπλος έδρασε μόνος, αλλά μπορεί να είχε λάβει βοήθεια από άλλους.

Σημειώνεται ότι οι Ουιγούροι είναι τουρκική φυλή που ζει στην ανατολική και κεντρική Ασία, στην κοιτίδα των Τούρκων, κυρίως στην αυτόνομη επαρχία της Σιντζιάνγκ στην Κίνα, η οποία αναφέρεται και ως ανατολικό Τουρκεστάν.

Κοινότητες Ουιγόρων υπάρχουν και στην Τουρκία.

Νέες συλλήψεις

Έφοδο σε πόλη στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία τα ξημερώματα, συλλαμβάνοντας υπόπτους για διασυνδέσεις με την επίθεση στο κλαμπ Ρέινα που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας, η χωροφυλακή και οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε κτηριακό συγκρότημα στην πόλη Σελίμπασα, παραθαλάσσια πόλη δυτικά της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν ότι άτομα τα οποία ενδεχομένως να βοήθησαν τον δράστη βρίσκονταν εκεί.

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι συνελήφθησαν στην επιχείρηση, ωστόσο τουλάχιστον 36 είναι εκείνοι που έχουν συλληφθεί από την ημέρα της επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο δράστης, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει, εισέβαλε στο πολυτελές νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή και άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση λέγοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στην τουρκική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης θεωρείται Ουιγούρος από την κεντρική Ασία και μεταξύ των συλληφθέντων στην Σελίμπασα βρίσκονται και Ουιγούροι.

Ο δράστης ενδέχεται να είχε εκπαιδευτεί στη Συρία και να γνώριζε καλά τις τακτικές του ανταρτοπολέμου, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας και δημοσιεύματα εφημερίδων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr