Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξήθηκε η δημοτικότητα της Μέρκελ αλλά ανέβηκε και το AfD

Αυξήθηκε η δημοτικότητα της Μέρκελ αλλά ανέβηκε και το AfD
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δημοτικότητα της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης Γερμανίας (CDU), του κεντροδεξιού κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αυξήθηκε, παρά την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου εναντίον χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, καθώς η πλειονότητα των Γερμανών δεν ανησυχούν για την τρομοκρατία.

Η δημοτικότητα του CDU και του αδελφού της, συντηρητικού κόμματος στη Βαυαρία, Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), αυξήθηκε κατά δύο μονάδες σε σχέση με έναν μήνα πριν, φτάνοντας στο 37%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Infratest dimap και μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η δημοσκόπηση έγινε σε 1.505 ψηφοφόρους από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου.

Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), εταίροι της κ. Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, είδαν τη δημοτικότητά τους να μειώνεται κατά 2 μονάδες, στο 20%, ενώ το εθνικιστικό δεξιό, με έντονες ακροδεξιές τάσεις κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο μονάδες και πλέον βρίσκεται στο 15%.

Η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ έχει προτείνει την υιοθέτηση νέων μέτρων ασφαλείας μετά την επίθεση στο Βερολίνο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και η οποία προκάλεσε έντονες συζητήσεις για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η χώρα, σε μια χρονιά μάλιστα που η Γερμανίδα καγκελάριος επιδιώκει την επανεκλογή της για μια τέταρτη θητεία.

Η Κεντροδεξιά της κ. Μέρκελ χάνει υποστηρικτές προς το AfD εξαιτίας της πολιτικής ανοικτών θυρών που τήρησε η καγκελάριος και η οποία έφερε στη χώρα περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού από τα μέσα του 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr