ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θύματα χάκερ οι Ντράγκι και Ρέντσι – Τι ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές

Θύματα χάκερ οι Ντράγκι και Ρέντσι – Τι ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο άτομα που χάκαραν χιλιάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ αυτών του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, συνέλαβε η ιταλική αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters.

«Είχαν χακαριστεί δεκάδες χιλιάδες λογαριασμοί email, και μεταξύ αυτών ήταν οι λογαριασμοί τραπεζιτών, επιχειρηματιών, ακόμα και αρκετών καρδιναλίων του Βατικανού», δήλωσε στο Reuters ο Ρομπέρτο Ντι Λεγκάμι, διευθυντής της ειδικής μονάδας της αστυνομίας που διενήργησε την έρευνα.

Το πώς μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν οι πληροφορίες ακόμα ερευνάται, σημείωσε. Ακόμα δεν είναι σαφές το πόση πληροφορία συγκεντρώθηκε και πόσο σημαντική μπορεί να ήταν, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Ντι Λεγκάμι, η αστυνομία κατέσχεσε server στη Ρώμη που περιείχει χιλιάδες αρχεία, όμως το 99% των δεδομένων ήταν αποθηκευμένο στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες θα μεταφερθούν τις ερχόμενες ημέρες, όμως θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αναλυθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini – Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα

POLITICO: Κυβερνοεπιθέσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ μέσω WhatsApp και Signal

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Γαλλοεβραίος τουρίστας με κιπά δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη Ρώμη ενώ οι δράστες φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

POLITICO: Στα χαρακώματα Μελόνι-Σάντσεθ για το μεταναστευτικό – «Μπλόκο» στα σύνορα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr