Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τις 17.45 ανοίγουν οι χάρτες της μοιρασιάς της Κύπρου

Μετά τις 17.45 ανοίγουν οι χάρτες της μοιρασιάς της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση στους λειτουργούς του Τύπου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε όποιους «προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το τι γίνεται στη Γενεύη και τη συγκυρία για να δημιουργήσουν προβλήματα στον στόχο του τερματισμού της κατοχής και της επανενώσης της πατρίδας μας» απηύθυνε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τις νέες διαρροές που αφορούν λεπτομέρειες της πρότασης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον χάρτη.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα και προβαίνουν σε ενέργειες για τις οποίες δεν υπάρχει λογική εξήγηση.

«Πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί» σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης αναφέρθηκε στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ενημέρωση που έγινε στους αρχηγούς κομμάτων για το εδαφικό, και κάποιους που επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα, όταν το εδαφικό βρίσκεται για πρώτη φορά, από το 1976, στο παρά ένα της ανταλλαγής χαρτών.

Την Τετάρτη, κατά την κατ` ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών μια ανασκόπηση των μέχρι στιγμής συζητήσεων και διάλογος στα θέματα διακυβέρνησης και περιουσιακού. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος στο θέμα της διακυβέρνησης. Έχει συμφωνηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα τροποποιείται το Σύνταγμα του νέου κράτους, ωστόσο η διαφωνία αναφορικά με την εκ περιτροπής προεδρία παραμένει.

Στα θέματα αυτά έχουν δοθεί πολύ συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες προς τους εμπειρογνώμονες που θα εργαστούν το απόγευμα για να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος.

Στην απογευματινή συνάντηση που θα αρχίσει στις 5.45μ.μ. θα γίνει παρουσίαση από πλευράς διαπραγματευτών των συζητήσεών τους για θέματα διακυβέρνησης, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση επί του εδαφικού και ακολούθως θα υποβληθούν οι χάρτες, οι οποίοι θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες και θα κρατηθούν από τα Ηνωμένα Έθνη.

Τέλος, ο Ν. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι η Διάσκεψη της Πέμπτης θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα συνάντηση για συζήτηση άλλων πτυχών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

Ανδρουλάκης: Να συζητάμε με την Τουρκία, χωρίς όμως αυταπάτες για τις κλιμακούμενες προκλήσεις Ερντογάν

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): «Έχουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση προκλήσεις από την τουρκική πλευρά»

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr