ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,


















































Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Ισπανία: Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των εξώσεων
Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου - Τι προβλέπει η τροπολογία
Η EuroLeague, ο Παναθηναϊκός και ο «άσος στο μανίκι» του Σιλβέν Φρανσίσκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) συνέλαβαν την Τρίτη υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας.
Οι YPG συνέλαβαν τουλάχιστον πέντε υπόπτους στην πόλη Σαντάντι, νότια της πόλης Χασάκα (πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας), οι οποίοι λέγεται ότι έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.
“Ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, οι ύποπτοι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σαντάντι”, είπε ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Γασάν Αμπντελαζίζ μιλώντας στο ARA News.
Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν την πόλη Σαντάντι από το Ισλαμικό Κράτος τον Φεβρουάριο του 2016, ύστερα από σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές.
Από τότε το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σταματήσει τις προσπάθειες να διεισδύσει ξανά στην περιοχή, εξαπολύοντας βομβαρδισμούς με όλμους και επιθέσεις αυτοκτονίας με αυτοκίνητα βόμβες.
“Μετά τις αποτυχημένες απόπειρές τους να ανακαταλάβουν τα εδάφη τους στα νότια της επαρχίας Χασάκα, το Ισλαμικό Κράτος τώρα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μυστικούς πυρήνες του σε περιοχές όπως η Σαντάντι”, εξήγησε ο Αμπντελαζίζ στο ARA News.
“Οι κουρδικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την πρόκληση να ξεσκεπάσουν τους πυρήνες των τρομοκρατών στις απελευθερωμένες περιοχές”.























































