Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σαστισμένος” δηλώνει ο Σταϊνμάιερ από τις δηλώσεις Τραμπ για ναζιστική Γερμανία

“Σαστισμένος” δηλώνει ο Σταϊνμάιερ από τις δηλώσεις Τραμπ για ναζιστική Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε «σαστισμένος» από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που είπε  ότι είναι θύμα μεθόδων δυσφήμησης παρόμοιες με εκείνες της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, εναντίον των υπηρεσιών πληροφοριών και του Τύπου και κατήγγειλε τις «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τις μυστικές επαφές που υποτίθεται είχε με την Μόσχα.

«Είναι σκανδαλώδες, είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν την δημοσίευση μιας πληροφορίας που αποδείχθηκε εσφαλμένη και ψευδής» υπογράμμισε, προσθέτοντας «αυτού του είδους τα πράγματα που η ναζιστική Γερμανία έκανε».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, στο περιθώριο μιας συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «είναι το ίδιο σαστισμένος με τους δημοσιογράφους και δεν βρίσκεται σε θέση «να ερμηνεύσει αυτές τις δηλώσεις»».

Ο ίδιος επισήμανε επιπλέον ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί, προς το παρόν, τις κεντρικές γραμμές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, καθώς όπως τόνισε δεν έχει «ακούσει παρά λέξεις-κλειδιά όπως παγκόσμια τάξη, οικονομική τάξη, ελεύθερες συναλλαγές, Σύροι και Μέση Ανατολή».

“Κάθε πρόεδρος πρέπει να βρίσκει το δικό του στυλ”

«Κάθε πρόεδρος πρέπει να βρίσκει το δικό του στυλ κι αυτό θα κάνει επίσης ο πρόεδρος Τραμπ, δεν πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα περιορίσει τα μηνύματα στο Twitter, εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να διατυπώσω ιδέες περί εξωτερικής πολιτικής σε 140 χαρακτήρες» πρόσθεσε ο Σταϊνμάιερ, αναφερόμενος στην προτίμηση του Ντόναλντ Τραμπ για τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης όπου τον ακολουθούν 19,6 εκατομμύρια χρήστες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr